Abazović: Rekao sam Brđaninu da treba da podnese ostavku

Ministar unutrašnjih poslova Filip Adžić imaće odriješene ruke da u skladu sa zakonom uradi sve po propisima i neće imati restrikcije ni prema kome da riješi problem od vrha do dna, saopštio je premijer Dritan Abazović nakon sjednice Vijeća za nacionalnu bezbjednost. On je naveo da je rekao direktoru Uprave policije Zoranu Brđaninu da treba da podnese ostavku.

Kako je rekao, Adzić će imati jako težak zadatak da otkloni sve one ljude koji su povezani sa kriminalom, jer, kako navodi, za mnoge postoji sumnja ali nema dokaza da su umiješani u kriminalne radnje.

“Nas intersuje samo jedno, da Crnu Goru oslobodimo od kandži organizovanog kriminala”, poručuje Abazović.

Navodi da je na direktoru policije Zoranu Bržaninu velika ofdgovornost za sve što se dešava.

“Mi imamo korektnu saradnju ali on je morao da bude svjestan ko što radi unutar sistema”, naveo je Abazović.

Nada se da će uspjeti da se odupru kriminalnim organizacijama.

“Za dvije i po godine otklanjali smo iz sistema sve one koji su povezani sa kriminalom i ispostavilo se koliki je obim ljudi iz policije povezano sa kriminalnim strukturama. Vlada ima sve mehanizme da se suoprostavi ovim problemima ali Vladu niko neće ucjenjivati” naveo je Abazović.

Abazović je sazvao danas u 13 sati sedmu sjednicu Vijeća za nacionalnu bezbjednost, a na dnevnom redu je bio nastavak razmatranja pitanja vezanih za aktuelnu tužilačko-policijsku akciju protiv organizovanog kriminala i organizovanih kriminalnih grupa u državi, koja je rezultirala hapšenjem, između ostalih, i policijskih službenika, među kojima su i onih na visokim funkcijama. Razgovarali su o analizi stanja u bezbjednosnom sektoru, sa posebnim osvrtom na Upravu policije, nakon lišenja slobode i procesuiranja policijskih službenika.

Vijeće za nacionalnu bezbjednost, pored predsjednika Vijeća Abazovića, čine članovi: Filip Adžić, ministar unutrašnjih poslova i koordinator Ministarstva odbrane, Marko Kovač, ministar pravde, mr Aleksandar Damjanović, ministar finansija, Boris Milić, vršilac dužnosti direktora Agencije za nacionalnu bezbjednost, Milan Knežević, predsjednik Odbora za bezbjednost i odbranu Skupštine Crne Gore i Mevludin Nuhodžić, zamjenik predsjednika Odbora za bezbjednost i odbranu Skupštine Crne Gore.

U skladu sa članom 6 Poslovnika o radu Vijeća za nacionalnu bezbjednost pozvani su i: ministar bez portfelja Zoran Miljanić, direktor Uprave policije Zoran Brđanin, vršiteljka dužnosti vrhovne državne tužiteljke i predsjednica Tužilačkog savjeta Tatjana Begović, glavni specijalni tužilac Vladimir Novović, načelnik Specijalnog policijskog odjeljenja Predrag Šuković.

Nakon završetka sjednice planirana je izjava za medije predsjednika Vlade Dritana Abazovića.

RTCG

Provjerite slična mjesta

Za kopanje tunela sumnjiče automehaničara, policija traga za Baćović

Jedan od osumnjičenih za kopanje tunela ispod Višeg suda u Podgorici, Vladimir Erić, zaposlen je …