Podgoričani će danas štetati za Ukrajinu


U Podgorici će danas u 17 sati biti održana protestna šetnja podrške Ukrajini. Kako je najavljeno, antiratni protest održaće se na Trgu Argentine.

-Želimo iskazati iskrenu podšku građanima Ukrajine, koji su na udaru svirepe i uporne agresije Rusije. Crna Gora je primila najveći broj po glavi stanovnika u Evropi onih kojima je potrebno utočište. Iskreno saośećamo sa svima koji su napustili svoje domove, porodicu i onima koji se hrabro bore na prvim linijama fronta – navodi se u saopštenju.

U međunarodnoj neđelji borbe protiv rasizma i diskriminacije, kako je istaknuto, Ukrajina i njeni građani pokazuju jasan i jak otpor agresivnom i šovinističkom odnosu Rusije kome svjedočimo u 21. vijeku.

-Diveći se onima koji čine sve da odbrane svoju nezavisnost i integritet svakodnevno smo opomenuti događanjima u našoj zemlji. Zli uticaji dolaze sa iste adrese, u regiji snažno pomognuti i implementirani zvaničnom politikom Srbije. U Crnoj Gori, članici NATO, svjedočimo pohari koju skorija istorije ne pamti: diskriminaciji i šovinizmu u svakoj oblast djelovanja, agresivno i nasilno djelovanje prema pripadnicima crnogorske nacionalne zajednice, kao i ugrožavanja građanskog karaktera države i multietničkog sklada. Vučićeva poltika ideološkog nasljednika Miloševića iz devedesetih, pokušava destabilizovati region i u toj igri na direktnom udaru su Crna Gora, BIH i Kosovo. U Crnoj Gori ove politike dovele su do kontrarevolucije viđene u obliku tzv ,litija’ koje su sve osim religijske i progresivne. Progonjeni, ućutkivani, direktno zastrašivani i ugnjeteni, ali nikad pokorni šaljemo poruke svima koji realizuju Vučićevu politiku da nećemo odustati od odbrane svog parčeta neba – nikada! – poručili su Podgoričani.

Od Skupštine Crne Gore traže da poštuju zakone države, a parlamentarce da ne ostaju gluvi na jasnu potrebu građana da ponovo biraju svoje predstavnike.

Demokratski, građanski, ali uporan i jak otpor nepoštovanju, zakona, potreba građana i države Crne Gore, neće stati dok ne prestanu zaśedanja raspuštene Skupštine. Ne totalitarizmu! Ne stranim uplivima i igrama u našoj jedinoj i najdražoj zemlji! – poručili su oni.

Pobjeda

Provjerite slična mjesta

Za kopanje tunela sumnjiče automehaničara, policija traga za Baćović

Jedan od osumnjičenih za kopanje tunela ispod Višeg suda u Podgorici, Vladimir Erić, zaposlen je …