Raspisana nacionalna potraga za policajcima: Šest potjernica zbog šverca kokaina

Crnogorska policija na nacionalnom nivou traga za kolegama – komandirom u kotorskoj policiji Ivanom Nikolićem i Markom Novakovićem iz te opštine, ali i Milošem Mišurovićem iz Podgorice, za koje Specijalno državno tužilaštvo vjeruje da su bili dio kriminalne organizacije koja je prekookeanskim rutama do Evrope i Australije uspjela da dopremi najmanje tri tone kokaina.

Prema nezvaničnim informacijama “Vijesti” sve policijske patrole uključene su u potragu za Nikolićem, Novakovićem i Mišurovićem, a njihova imena, saopšteno je Vijestima nezvanično, stalno se od ponedjeljka 20. marta, ponavljaju preko policijske radio-veze, kako bi se što prije ušlo u trag odbjeglim službenicima UP…

Nacionalna potraga prošlog petka, dok je još trajala velika operacija Specijalnog policijskog odjeljenja i SDT-a, raspisana je i za službenicima policije Ivanom Stamatovićem i Nebojšom Bugarinom, a ponovljena je i za službenikom Uprave policije Ljubom Milovićem, koji je crnogorskim službama nedostupan još od ljeta 2022. godine.

”Vijesti” saznaju da se na spisku SDT-a nalazi i Milovićev rođak Dražen Milović iz Nikšića, a traga se i za Cetinjaninom Božidarom Bobom Jabučaninom, ali i za Podgoričanima A. K. i F. Z., kojima SDT krivičnom prijavom stavlja na teret krivično djelo – stvaranje kriminalne organizacije.

Petorica u Spužu
U višednevnoj velikoj operaciji SPO-a i SDT-a, tokom prošle sedmice, uhapšeni su službenik Potražne jedinice iz Podgorice Goran Stojanović iz Podgorice i inspektor za droge iz Kotora Milan Popović i njihove nekadašnje kolege – bivši specijalac Vladimir Bajčeta, Kotoranin Mileta Ojdanić, kao i Tihomir Adžić iz Podgorice.

Njima je nakon saslušanja u SDT, a na predlog specijalnog tužioca, sutkinja za istragu Višeg suda u Podgorici Suzana Mugoša odredila pritvor, zbog opasnosti od bjekstva, uticaja na svjedoke i saučesnike koji su u bjekstvu, ali i zbog “naročito teškog načina izvršenja krivičnog djela”…

SDT, tvrde, vjeruje da je i tom organizacijom rukovodio odbjegli šef kavačkog klana Radoje Zvicer, a da je osumnjičenu ekipu okupio i njima rukovodio bjegunac sa policijskom značkom Ljubo Milović.

Vijesti

Provjerite slična mjesta

Za kopanje tunela sumnjiče automehaničara, policija traga za Baćović

Jedan od osumnjičenih za kopanje tunela ispod Višeg suda u Podgorici, Vladimir Erić, zaposlen je …