Borovinić Bojović: Građani su kazali da mjesto gradonačelnika pripada Evropi sad

Jelena Borovinić Borović, nositeljka liste “Za budućnost Podgorice” na lokalnim izborima prošle godine, kazala je kako očekuju da konstitutivna sjednica Skupštine Glavnog grada bude zakazana u prvom mogućem roku, odnosno čim prođe osam dana od proglašenja rezultata lokalnih izbora u Službenom listu.

“Očekujemo da će uzurpatorska vlast DPS-a napustiti opštinu, samo se plašimo da će sa sobom ponijeti i fotelje, jer je očigledno da su toliko bili vezani za njih, da evo do kraja pokušaju da sabotiraju volju građana, ali u tome neće uspjeti”, kazala je ona u Bojama jutra na TV Vijesti.

Luka Rakčević iz Građanskog pokreta URA je rekao da je prvi mogući datum za zakazivanje sjednice 6. ili 7. april, ali da očekuje da će to biti 21. ili 22. aprila.

Vasilije Čarapić iz Pokreta Evropa sad je rekao da trenutno ne želi da licitira sa imenima za mogućeg gradonačelnika iz redova te partije, te da će PES danas početi razgovore o tom pitanju.

“Građani su dali podršku Pokretu Evropa sad i našoj viziji. Jakov Milatović je bio jedan od kandidata za odbornike, nije strano da nosilac liste sjutra ne bude u vlasti”, kazao je on.

Vijesti

Provjerite slična mjesta

ĆINĆUR: Isključenje Pejović iz PES-a atak na slobodno izražen stav

Poslanica Pokreta Evropa sad Radinka Ćinćur istakla je da isključenje koleginice Jevrosime Pejović iz PES-a …