Milović na čelu policijskog kartela?

Suspendovani policajac Ljubo Milović navodno je rukovodio grupom aktivnih i bivših kolega koja je švercovala kokain za potrebe kavačkog klana i interese državne službe podređivala potrebama te mafijaške grupe.

To je Vijestima juče nezvanično rečeno povodom velike akcije Specijalnog državnog tužilaštva (SDT) i Specijalnog policijskog odjeljenja (SPO), tokom koje su uhapšeni nekadašnji i sadašnji pripadnici policije zbog šverca tri tone kokaina i više drugih teških krivičnih djela.

Iz Specijalnog policijskog odjeljenja tvrde da je za sada osumnjičeno 17 osoba, ali da akcija još traje i da tragaju za nekim svojim kolegama.

Jedan od bitnijih članova i te kriminalne grupe bio je i ranije uhapšeni tajni agent Petar Lazović, tvrdi sagovornik Vijesti.

Na konferenciji za novinare tim povodom saopšteno je da su brojni policajci negodovali zbog akcije, ali i da su već napustili državu. Najavljeno je da će još mnogi biti procesuirani.

Poručeno i da je Crna Gora određeno vrijeme bila pod embargom Europola, zbog “ponašanja” bivših čelnika Specijalnog državnog tužilaštva i pojedinih policajaca očigledno povezanih sa kriminalom…

Hapšenja i potraga
U višednevnoj akciji uhapšeni su policajci Goran Stojanović i Milan Popović, njihove nekadašnje kolege Vladimir Bajčeta i Mileta Ojdanić i Podgoričanin Tihomir Adžić.

Policija je, tvrde sagovornici Vijesti, i juče tragala za Cetinjaninom Bobom Jabučaninom, a pokušavali su da uđu u trag članovima narkoklana iz policijskih redova Milovićem, Ivanom Stamatovićem i Nebojšom Bugarinom.

Šef SPO Predrag Šuković saopštio je da je u toj akciji uhapšeno pet osumnjičenih, da su pojedini već u zatvoru zbog drugih krivičnih djela, a da se za nekima traga odranije.

”Ovo je početak akcije. Krivičnom prijavom obuhvaćeno je 17 lica, od toga velika većina su policijski službenici – bivši i sadašnji, za koje smo mi nedvosmisleno utvrdili da su izvršioci raznih krivičnih djela iz oblasti organizovanog kriminala”, rekao je Šuković nakon vanredne sjednice Vijeća za nacionalnu bezbjednost.

Vijesti

Provjerite slična mjesta

Heroj Dibrani: Plašio sam se da je kasno, dok nisam čuo bebin plač…

Adnan Dibrani, švedski poslanik, bio je dio posmatračke misije Parlamentarne Skupštine Savjeta Evrope koja je …