Milović na čelu policijskog kartela?

Suspendovani policajac Ljubo Milović navodno je rukovodio grupom aktivnih i bivših kolega koja je švercovala kokain za potrebe kavačkog klana i interese državne službe podređivala potrebama te mafijaške grupe.

To je Vijestima juče nezvanično rečeno povodom velike akcije Specijalnog državnog tužilaštva (SDT) i Specijalnog policijskog odjeljenja (SPO), tokom koje su uhapšeni nekadašnji i sadašnji pripadnici policije zbog šverca tri tone kokaina i više drugih teških krivičnih djela.

Iz Specijalnog policijskog odjeljenja tvrde da je za sada osumnjičeno 17 osoba, ali da akcija još traje i da tragaju za nekim svojim kolegama.

Jedan od bitnijih članova i te kriminalne grupe bio je i ranije uhapšeni tajni agent Petar Lazović, tvrdi sagovornik Vijesti.

Na konferenciji za novinare tim povodom saopšteno je da su brojni policajci negodovali zbog akcije, ali i da su već napustili državu. Najavljeno je da će još mnogi biti procesuirani.

Poručeno i da je Crna Gora određeno vrijeme bila pod embargom Europola, zbog “ponašanja” bivših čelnika Specijalnog državnog tužilaštva i pojedinih policajaca očigledno povezanih sa kriminalom…

Hapšenja i potraga
U višednevnoj akciji uhapšeni su policajci Goran Stojanović i Milan Popović, njihove nekadašnje kolege Vladimir Bajčeta i Mileta Ojdanić i Podgoričanin Tihomir Adžić.

Policija je, tvrde sagovornici Vijesti, i juče tragala za Cetinjaninom Bobom Jabučaninom, a pokušavali su da uđu u trag članovima narkoklana iz policijskih redova Milovićem, Ivanom Stamatovićem i Nebojšom Bugarinom.

Šef SPO Predrag Šuković saopštio je da je u toj akciji uhapšeno pet osumnjičenih, da su pojedini već u zatvoru zbog drugih krivičnih djela, a da se za nekima traga odranije.

”Ovo je početak akcije. Krivičnom prijavom obuhvaćeno je 17 lica, od toga velika većina su policijski službenici – bivši i sadašnji, za koje smo mi nedvosmisleno utvrdili da su izvršioci raznih krivičnih djela iz oblasti organizovanog kriminala”, rekao je Šuković nakon vanredne sjednice Vijeća za nacionalnu bezbjednost.

Vijesti

Provjerite slična mjesta

Popa: Postizanje IBAR-a nevjerovatan timski rad na svim nivoima

Ambasadorka EU u Crnoj Gori, Oana Kristina Popa govorila je o značaju dobijanja pozitivnog Izvještaja …