Milatović: U nedelju ću ispratiti Đukanovića u penziju, a Crnu Goru povesti pravim putem

“Očistićemo Crnu Goru, od korupcije i prljavštine, i sve crnogorske institucije će prodisati. Biće ovo uspješna država, u kojoj građani žive dostojanstveno od svog rada i znanja”, rekao je na završnoj konvenciji predsjednički kandidat Jakov Milatović.
“To je naša ideja po kojoj ćemo Crnu Goru povesti pravim putem. To je Evropa sad! Zajedno smo pokrenuli Podgoricu u oktobru, zajedno ćemo promijeniti Crnu Goru 19. marta”.
Kako je naveo, za razliku od političkog protivnika – njemu je javni interes prioritet.
“Nijesmo unovčili pozicije i pretvarali javno u privatno – u njihovo – u njegovo – kao mnogi prije nas. Uspjeli smo da pokrenemo ekonomiju. Uspjeli smo da povećamo plate i penzije. U nedelju veče, dobićemo najveći dokaz da je Milo Đukanović konačno pao jer ćete mu vi reći zbogom!” i osvrnuo se na otkazivanje učešća u debati na Radio televiziji Crne Gore.
“Odlazeći predsjednik doživio je debakl u debati na državnoj televiziji i zato je nakon toga otkazao učešće na novom sučeljavanju, jer zna da nema snage, zna da nema argumenata, dobro zna da gubi i u debati i na izborima! Odlazeći predsjednik je gubitnik, zato Crna Gora uskoro dobija novog predsjednika!”, kazao je Milatović.
Kada je riječ o dešavanjima na Cetinju, naveo je da Đukanovićev postupak opisuje stih “Nasilje je poslednje utočište nesposobnih”.
Pozivajući građane da izađu na birališta istakao je da poraženi više nemaju argumenata, a “da ćemo svi zajedno uspjeti jer su nas dosta vodili neuspješni i nesposobni”.
“Opet ću svima da obećam, stojim iza svojih riječi i djela! Sad i zauvijek. Uspjećemo da preporodimo Crnu Goru! Uspjećemo da pobijedimo jer Crna Gora uspjeh je zaslužila! U nedelju kad ustanete, osmijeh na lice, izađite ponosno na izbore, glasajte za prosperitet, za dobro Crne Gore. Da jednom za svagda, stavimo tačku na oholu vladavinu Mila Đukanovića” zaključio je Milatović.
Jedan od lidera Evropa sad Milojko Spajić poručio je večeras na završnoj konvenciji da je siguran da će Crna Gora dobiti najboljeg predsjednika .
“U nedjelju ćemo dobiti novog predsjednika Crne Gore iz Evrope sad, Jakova Milatovića. A nakon parlamentarnih izbora dobijamo i Vladu koja će ekonomski oporaviti Crnu Goru. Preuzećemo odgovornost i staćemo rame uz rame sa najrazvijenijim državama svjeta i Evrope” – poručio je Spajić.
Prema riječima prof. dr Olivere Injac, ovo je presudna godina za Crnu Goru.
“Ovo je istorijski važna godina za Crnu Goru, jer će konačno, nakon više od tri decenije, biti apsolutno poražena autoritarna vladavina Mila Đukanovića i konačno će Đukanović biti ispraćen sa političke scene Crne Gore”, kazala je Injac.
U ime Pokreta Evropa sad! na konvenciji su govorili i članovi Predsjedništva Aleksandar Grgurović, dr Filip Ivanović, dr Anđela Jakšić-Stojanović i Andrej Milović-
Podršku predsjedničkom kandidatu Jakovu Milatoviću uputile su brojne grupe građana i političkih partija, a na konvenciji su govorili i Radomir Novaković – Cakan, predsjednik Biram Crnu Goru, Jelena Nedović, predstavnica GP Alternativa, dr Savo Marić, predsjednik Novske liste, Seid Hadžić, predsjednik Stranke pravde i pomirenja, Dejan Vukšić, predsjednik Demohriščanskog pokreta, Radoš Žugić predsjednik Opštine Žabljak i predstavnik Durmitorske inicijative i Srđan Pavićević, predsjednik CIVIS-a.

Provjerite slična mjesta

Detalji istrage protiv Lazovića: Tajni sastanak na Grahovu sa Zvicerom, Belivukom i Miljkovićem

Uhapšeni bivši policijski funkcioner Zoran Lazović, prema tvrdnjama Specijalnog državnog tužilaštva, sastajao se sa vođom …