Zečević: Crna Gora pred bankrotom, MMF-ovi horor uslovi jedini spas

Glavni i odgovorni urednik portala BiznisCG Predrag Zečević napisao je na Fejsbuku da se Crna Gora nalazi pred bankrotom i da je jedini spas nepovoljni aranžman sa MMF-om.

 1. Od raspisivanja predsjedničkih izbora, partijski je zapošljeno čak 5.267 uhljeba. Ako je u početku partijsko zapošljavanje zaista bilo odraz tranzicione pravednosti prema ljudima koji zbog partijske pripadnosti opoziciji nijesu mogli naći posao, sada se to pretvorilo u suštu suprotnost sa nesagledivim i ozbiljnim posljedicama:
  A) Javna uprava već broji 80.000+zaposlenih (od toga većina ništa ne radi, no botuje za svog partijskog kandidata) pa najbogatija zemlja ne bi mogla plaćati toliki broj uhljeba bivšeg i sadašnjeg režima.
  B) Ovakva politika partijskog zapošljavanja je urnisala mali i srednji biznis koji ne može naći radnike niti može dati plate kao država i državne firme. Dio mladih ide linijom manjeg otpora, pa bira državni posao za velike pare, a ne kod privatnika (ima ih dosta groznih i pohlepnih) kod koga se žestoko radi za manje pare.
  C) Mladi koji ne žele da su partijski vojnici, sve više napuštaju Crnu Goru pa čak i zbog sezonskog posla u Hrvatskoj ili nekoj zemlji EU.
  D) Naše stanovništvo u prosjeku sve više stari, što je ogromni demografski i ekonomski problem. Mali biznis , koji treba da gura državu naprijed, je pred izdisajem.
  E) Novac je na svjetskim tržištima sve skuplji (kamate dvocifrene), pa ovim tempom, bez obzira na neke dobre poteze Vlade, nama slijedi BANKROT jer država ne može plaćati preglomaznu skupu administraciju i ovolika socijalna davanja motivisana partijskim interesima.
 2. Otrežnjenje će doći od MMF-a koji će nas spasiti od bankrota pod horor uslovima: kresanje plata i penzija, otpuštanje radnika i skuplju struju. Tako ćemo sve najedno platiti ceh pohare države i neprimjerenog bogaćenja od djelova bivših vlasti i pretjerano partijsko uhljebljenje novih vlasti uz veoma malo sluha za mali i srednji biznis.

Provjerite slična mjesta

Radojičić: Distrikt Srbija i Crna Gora potpisao sporazume sa Južnom Afrikom, Bocvanom, Mozambikom i Esvatini

Guverner Rotari Distrikta Srbija i Crna Gora Aleksandar Radojičić prisustvovao je sa svojim timom na …