Tužilaštvo istražuje potpise podrške troje kandidata

Policija provjerava potpise podrške predsjedničkim kandidatima Draginji Vuksanović Stanković, Goranu Daniloviću i Jovanu Raduloviću Jodžiru po prijavama, dok se sumnjama da su neke partije zloupotrijebile podatke građana, uopšte ne bave jer to niko nije procesuirao, saznaju “Vijesti”.

Za Radulovića je više građana osporilo da su podržali njegovu kandidaturu, navodeći da su im potpisi falsifikovani, slično kao za Danilovića. Protiv kandidatkinje SDP-a podnijeta je prijava takođe zbog zloupotrebe podataka.

Iz Osnovnog državnog tužilaštva (ODT) u Podgorici “Vijestima” je juče saopšteno da je do sada formirano više predmeta po krivičnim prijavama zbog falsifikovanja potpisa podrške bilo kom od predsjedničkih kandidata. Prijave je, kako je odgovoreno iz ODT-a, podnijelo 38 osoba i Centar za demokratsku tranziciju u ime 54 građanina.

”Potpisi koji se provjeravaju ne odnose se samo na jednog od predsjedničkih kandidata”, odgovoreno je iz ODT-a.
Problem star godinama aktuelizovan je ponovo nakon što je Državna izborna komisija (DIK) prethodne sedmice pustila u rad aplikaciju, kojom građani mogu da provjere da li su podržali nečiju kandidaturu, nakon čega su uslijedile brojne žalbe za falsifikovanje i zloupotrebu ličnih podatka.

Ispostavilo se da su brojni građani u bazi DIK-a našli svoja imena, a neki od njih ispričali su za “Vijesti” kako sumnjaju da su zloupotrijebljeni jer su ranije potpisivali liste za neke partije i kandidate – ali ne i ovaj put.

Vijesti

Provjerite slična mjesta

Pozivom premijeru Spajiću poslata poruka da se proširi EU i Crna Gora postane 28. članica

Veliki napredak u EU integracijama i uspješno završeni brojni reformski procesi privukli su pažnju ogromnog …