Kašić podnijela prijavu protiv Antonija Pušića

Lejla Kašić je sinoć prijavila muzičara Antonija Pušića zbog seksualnog uznemravanja, potvrđeno je Pobjedi iz Uprave policije.

Kašić je potvrdila da je prijavila Pušića. Na pozive i poruku Pobjede Antonije Pušić nije odgovarao.

U medijima i na društvenim mrežama ne želim da se bavim detaljima i da svodim jedno, za mene, izuzetno traumatično i potresno iskustvo na nivo tabloida. Institucije koje trebaju da znaju – znaju tok događaja i trenutak u kom je eskaliralo. Riječ je o neprimjerenom i nedozvoljenom dodiru po intnimnom djelu tijela, uz propratne skeptične komentare, na kraju i njegovo priznanje učinjenog – rekla je Kašić za list.

Producentkinja emisije ,,Dnevnica“, koja se emituje na Televiziji Crne Gore, Lejla Kašić javno je u nedjelju na društvenim mrežama optužila muzičara Antonija Pušića, poznatijeg kao Rambo Amadeus, da je tokom snimanja emisije, u petak, seksualno uznemiravao.

Ona je nakon toga pisala pisala UNICEF-u, jer je Rambo njihov ambasador dobre volje. Iz te međunarodne organizacije je Pobjedi rečeno da su upoznati sa navodima protiv Pušića i da je njegov angažman sa UNICEF-om do daljnjeg suspendovan. Rekli su da imaju politiku nulte tolerancije prema bilo kom obliku seksualno neprimjerenog ponašanja jer je ono u suprotnostima sa ključnim vrijednostima te međunarodne organizacije.

Smatram da je Pušić opravdano sankcionisan iz UNICEF-a, te da će moj nesrećni slučaj biti opomena makar jednom nasilniku da ne učini slično i podrška makar jednoj djevojci da prijavi i da ne ćuti. Samo brzim reagovanjem na bilo koji vid nasilja i uznemiravanja možemo spriječiti velike tragedije, tragedije na nivou silovanja ili femicida – kazala je Kašić za Pobjedu.

Članica Savjeta RTCG-a Milica Špajak pozvala je menadžment Javnog servisa i nadležne institucije da ispitaju navode Kašić i istakla da je podržava. Izvršni direktor Televizije Crne Gore Boris Raonić rekao je za Radio Slobodna Evropa da, takođe, podržava Kašić. Apelovao je na državne organe da utvrde sve činjenice u vezi sa ovim slučajem.

Rijetko se prijavljuje
Seksualno uznemiravanje se vrlo rijetko prijavljuje nadležnima, a još rjeđe procesuira. Praksa pokazuje da nema adekvatnih reakcija na ovakve pojave, iskustvo je nevladinih organizacija koje se bave zaštitom žena.

Iz Centra za ženska prava i Sigurne ženske kuće kažu da bilježe posljednje slučajeve koji su procesuirani kao prekršaj, a završeni su oslobađajućom presudom. Kažu da se dešava da svjedoci odustaju od svjedočenja, da sudije nemaju povjerenje u onog ko prijavi seksualno uznemiravanje…

Provjerite slična mjesta

Policijski pretresi: Nađeni birački spiskovi, kopije ličnih karata, izborni materijal…

Policija je u više gradova sprovela akcije na otkrivanju i sprječavanju zloupotreba u susret predsjedničkim …