Moguće nepravilnosti u Rudnicima boksita

Predstavnici Kabineta Predsjednika Vlade, Marija Krgović, savjetnica predsjednika Vlade za investicije i Ilija Mugoša, savjetnik u Kabinetu predsjednika Vlade, primili su predstavnike radnika AD Rudnik Boksita, koji su danas protestovali ispred zgrade vlade i razgovarali o problemima sa kojima se radnici suočavaju.

Tokom sastanka predstavnici radnika informisali su predstavnike Vlade o potencijalnim nepravilnostima u stečajnom postupku usljed kojih je, kako su naveli, nastala šteta po zaposlene. Oni su, između ostalog, izrazili bojazan da se novac od prodaje Upravne zgrade iskoristio za namirenje potraživanja iz nižeg naplatnog reda, čime su zaposleni ostali uskraćeni za ostvarivanje svojih prava.

Imajući u vidu da je AD Rudnik Boksita u stečaju, odnosno da se postupak vodi pred Privrednim sudom, predstavnici Kabineta predsjednika Vlade istakli su da Vlada nema ingerencije za postupanje u konkretnom slučaju, te i da će, u mjeri zakonom propisanih procedura, nastojati da doprinesu rješavanju ovog pitanja.

Sagovornici su izrazili uvjerenje da će se u komunikaciji sa nadležnim organima doći do epiloga koji će biti u skladu sa pozitivnim zakonskim rješenjima u ovoj oblasti. Na sastanku je ocijenjeno da je, imajući u vidu dugo trajanje ovog postupka, potrebno da sve nadležne institucije preispitaju potencijane nezakonitosti i doprinesu efikasnom i pravičnom rješavanju pitanja AD Rudnik Boksita u stečaju.

Provjerite slična mjesta

Heroj Dibrani: Plašio sam se da je kasno, dok nisam čuo bebin plač…

Adnan Dibrani, švedski poslanik, bio je dio posmatračke misije Parlamentarne Skupštine Savjeta Evrope koja je …