Ministarstvo pravde od Turske zatražilo izručenje Vujotića, Živkovića i Perunovića

Ministarstvo pravde saopštilo je da je zvanično od Ministarstva pravde Turske zatražilo izručenje crnogorskih državljana Radoja Živkovića, Milana Vujotića i Zdravka Perunovića, radi vođenja više krivičnih postupaka pred Višim sudom u Podgorici i Specijalnim državnim tužilaštvom.

Vujotić, Živković i Perunović osumnjičeni su za ubistvo Jovana Vukotića u Turskoj septembra prošle godine.

“Živković i Vujotić se potražuju radi krivičnog gonjenja, zbog osnovane sumnje da su izvršili krivična djela stvaranje kriminalne organizacije, teško ubistvo, otmica i neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga, a Živković i zbog krivičnog djela nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija, dok je izručenje Perunovića zatraženo takođe radi krivičnog gonjenja, zbog osnovane sumnje da je izvršio krivična djela stvaranje kriminalne organizacije i teško ubistvo”, piše u saopštenju Ministartsva pravde.

Dodaju da kako su od pravosuđa Turske obaviješteni da se Živković, Vujotić i Perunović u Turskoj ne nalaze u ekstradicionom pritvoru po međunarodnoj potjernici NCB Interpola Podgorica, već im je pritvor određen zbog izvršenja krivičnog djela na teritoriji Turske.

“To je, u skladu sa ustaljenom praksom u ovakvim slučajevima, realno očekivati da će ekstradicija navedenih lica u Crnu Goru biti moguća tek nakon pravosnažnog okončanja krivičnog postupka koji se protiv njih vodi u Turskoj, ili nakon što budu izdržane eventualno izrečene kazne zatvora”, naveli su iz ovog vladinog resora.

Vijesti

Provjerite slična mjesta

Crna Gora u strahu od tužbe ruskog oligarha: Zaplijenili jahtu vrijednu 120 miliona eura, koja propada u Tivtu jer niko o njoj ne vodi računa

Da Crna Gora može biti u ozbiljnom problemu zbog zamrzavanja ruske imovine, najbolje ilustruje primjer …