Duško Knežević: NE MAFIJI! Svi na izbore 19. marta!

“Milo Đukanović, trenutni predsjednik Crne Gore, kritikovan je zbog autoritarnih tendencija, skandala sa korupcijom, kao i lošeg upravljanja pandemijom COVID-19 od strane njegove vlade. Mnogi Crnogorci optužuju ga da podstiče kulturu kumovske i rodjačke korupcije, što je dovelo do opšteg razočaranja u politički sistem”, poručio je sa svog Instagram profila predsjednik Atlas grupe Duško Knežević.

On je podsjetio da je Đukanović “optužen za gušenje slobode govora i medija, što dalje urušava demokratske institucije Crne Gore”.

“Milo Đukanović je takođe optuživan za korupciju i upletenost u krijumčarenje droge i cigareta. On je bio meta kritika zbog navodnog “crnogorskog klanovskog sistema” u kojem se sumnja da su povezani visoki politički funkcioneri, kriminalne organizacije i biznismeni. Mnogi kritičari tvrde da Đukanović ima veliki uticaj u tom sistemu.

Takođe, Đukanović se našao u središtu kontroverzi kada su otkrivene informacije o njegovoj vili na Gorici u Podgorici, koja se navodno nalazi na zemljištu koje pripada državi. Njegova vlada je optužena da je ilegalno izdavala dozvole za gradnju na tom području, a Đukanović je navodno koristio svoj uticaj kako bi svoju vilu sakrio od očiju javnosti”, navodi se u poruci dr Kneževića.

“Sve ove optužbe su dovele do toga da se Đukanovića percipira kao jednu od najkontroverznijih političkih figura u Crnoj Gori”, zaključio je Knežević.

Aplus.me

Provjerite slična mjesta

Abazović: Šteta što gradonačelnik Podgorice nije Luka Rakčević

Rezulat Pokreta Evropa sad u Podgorici je napravio Jakov Milatović što znači da ipak, po …