Večer i SKY aplikacija: Kavački klan planirao brutalnu likvidaciju svjedoka saradnika

Svjedok saradnik protiv slovenačke ćelije “Kavačkog klana”, Darko Nevzatović završio bi kao žrtve brutalnih ubistava u Srbiji da je plan “kavačana” uspio, piše slovenački list “Večer”. Oni navode da je njegova likvidacija planirana da bude izvedena na najbrutalnije načine, a u igri su, između ostalog, bili likvidacija bombom ili puškom.
Kako ovaj list prenosi, nakon kidnapovanja, plan je bila likvidacija i uklanjanje svih tragova, a posljednjih par godina u Srbiji je viđeno više slučajeva koji ilustruju o kakvim se namjerama radi.

“Detalji planiranja ubistva do kojih smo došli, posebno šta bi bilo urađeno sa Nevzatovićem da je kidnapovan, a zatim ubijen, jezivi su i slični onima koji dolaze iz Srbije u proljeće 2021. godine”, navodi ovaj medij, pozivajući se na detalje Sky komunikacije.

Kako smo ranije pisali, navodni vođa Kavačkog klana Radoje Zvicer nakon objavljivanja tekstova u “Večeru”, kada su prvi put izvještavali o navodnim članovima slovenačke ćelije Kavačkog klana, obećao je nagradu od milion eura onome ko izvrši ubistvo Nevzatovića.

“Prema našim saznanjima, ubistvo Nevzatovića navodno je naručio jedan od vodećih članova matične ćelije klana Kavač iz Crne Gore, Milan Vujotić po imenu ‘Skaj Lavitese’. Njegovo naređenje je, kako se navodi, da Nevzatoviću odrube glavu, muče ga i ubiju jer su ga sumnjičili da radi sa policijom. Navodi se da je prva likvidacija naređena posle 11. jula 2020. godine, kada je na graničnom prelazu Škofija sa Italijom uhapšen Vasilije Aleksić, rođak Nevzatovića. U kamionu je vozio 200.000 eura zarade od trgovine drogom. Nevzatović je tada već tri nedjelje bio prikriveni policajac, što su istražitelji rekli i Aleksiću nakon hapšenja. Aleksić je od policije zatražio zaštitu za njega i njegovu porodicu, jer se plašio osvete kriminalne grupe “jer neće dobiti svoj novac“, piše slovenački list.

Kako se navodi, braća Nenad i Kosta Tabaković, već su saslušani u policiji, prvi je među optuženima, drugi nije, a jasno je i da je policijska zaštita spriječila smrt Darka Nevzatovića.

RTCG

Provjerite slična mjesta

Milatović u Bijelom Polju: DIJASPORA NE ZASLUŽUJE DA JE TRETIRAJU KAO REZERVOAR GLASOVA

Protiv mene se vodi organizovana hajka, žele građane obmanuti kako se ja zalažem za oduzimanje …