Detalji šverca droge: Firma iz Bandića, Đurić imao prebivalište u Danilovgradu

Crnogorska policija utvrdila je da je Lozničanin Miroslav Đurić, sa prebivalištem u Danilovgradu, još 6. marta ove godine, izašao iz Crne Gore na graničnom prelazu Dobrakovo, a potom se kamionom-cistijernom uputio prema Gostunu, gdje je srpska policija navodno otkrila oko pola tone narkotika.

Uprava policije i Agencija za nacionalnu bezbjednost pokušava da ustanovi gdje je, kada i kako Đurić natovario drogu, te gdje je trebalo da završe paketi otkriveni na srpsko-crnogorskoj granici.

Prema podacima “Vijesti”, Đurić je uhapšen juče ujutro na graničnom prelazu Gostun, kada je došao iz Crne Gore, nakon što su srpski policajci u traci za detaljan pregled kamiona utvrdili da se u bunkeru cistijerne krije sumnjivi kontingent.

Iz srpske Uprave carina juče su potvrdili da su zaustavili cistijernu sa sumnjivim teretom, nakon što je i službeni pas nanjušio da je u njoj nedozvoljen sadržaj.

U pojedinim srpskim medijima sinoć se pojavila informacija da je, navodno, zaplijenjena marihuana.

Kamion registarskih oznaka (DG-AT053), firme “Royal šped” čije je sjedište u Bandićima, po nalogu srpske policije je nakon otkrivanja sumnjivog tovara, isključen u posebnu traku za detaljne provjere, a potom tokom dana odvezen na skener kako bi tamošnja policija tokom mjerenja precizno utvrdila koja je droga i koliko paketa je bilo u cistijerni.

Prva sumnja srpske policije i službi bezbjednosti, prema informacijama Vijesti, je da se u bunkeru cistijerne krije kokain.

Tu informaciju je objavilo i više crnogorskih medija pozivajući se na nezvanične izvore iz policije, ali su neki od njih potom tu informaciju bez objašnjenja uklonili.

Prema nezvaničnim podacima “Vijesti”, kamion firme “Royal šped” ušao je u Crnu Goru 4. marta ove godine, kada je Đurić isporučio plin za firmu “Petrol”.

Podaci Uprave policije i ANB-a pokazuju da kamion nakon isporuke plina, naredna dva dana, do 6. marta, nije napuštao Crnu Goru preko zvaničnih graničnih prelaza.

”Vijesti” su pitale Upravu policije da li je i kada cistijerna firme “Royal šped” prešla granični prelaz Dobrakovo, te da li su službenici granične policije kontrolisali vozača kamiona i na koji način je to urađeno.

UP juče nije odgovorila na pitanja.

Firma u Bandićima
Firma “Royal šped” na koju se vodi kamion u kojem je nađena droga, prema podacima registra Privrednog suda, osnovana je 2. juna 2021. godine, za drumski prevoz tereta.

Firma je osnovana sa ukupnim kapitalom od euro, a vlasnik i osnivač je uhapšeni srpski državljanin Miroslav Đurić sa prebivalištem u Danilovgradu.

Tokom 2021. godine, sudeći prema finansijskom iskazu predatom Upravi prihoda i carina, firma “Royal šped” je imala mali promet – svega 8.000 eura.

Kontrola kamiona
”Vijestima” su u Upravi policije nezvanično saopštili da nije neuobičajeno to što je vozač cistijerne više od dva dana proveo između dvije granice, jer je pri ulasku u zemlju, posebna procedura i provjera vozača i robe koja se prevozi u teretnjacima.

Na lani preuređenom graničnom prelazu Gostun na ulasku u Srbiju, napravljene su posebne trake za detaljan pregled tovara kamiona, cistijerni, šlepera…

Srpska policija se nakon zapljene droge na Gostunu nije zvanično oglašavala do zaključenja broja Vijesti.

Provjerite slična mjesta

Heroj Dibrani: Plašio sam se da je kasno, dok nisam čuo bebin plač…

Adnan Dibrani, švedski poslanik, bio je dio posmatračke misije Parlamentarne Skupštine Savjeta Evrope koja je …