RADOVIĆ: Vrhovni sud se drži pravnog stava Vesne Medenice, pravdu ću potražiti u Strazburu

Odluka Vrhovnog suda Crne Gore kojom je potvrđena presuda potpredsjednika Osnovnog suda u Podgorici, sudije Mladena Grdinića, kojom je odbijen moj tužbeni zahtjev da se utvrdi da je nada mnom kao ženom i zaposlenom vršen mobing i diskriminacija od strane Centralne banke i guvernera Radoja Žugića je odluka istog Vrhovnog suda koji se drži pravnog stava Vesne Medenice po kojem sam sam već predala žalbu Ustavnom sudu Crne Gore, saopštila je Irena Radović, aktuelna direktorka Investiciono razvojnog fonda.

Odluka takvog Vrhovnog suda nije utemeljena na činjenicama i dokazima, pa samim tim nije ni pravedna. Ona je još jedan dokaz nereformisanosti crnogorskog pravosuđa, nedodirljivosti moćnih pojedinaca u sistemu i spremnosti da se po svaku cijenu zaštite guverner CBCG i potpredsjednik Osnovnog suda Grdninić koji je radio po nalogu Vesne Medenice, te za kratko vrijeme munjevito napredovao uz brojne privilegije, o čemu su izvještavali crnogorski mediji: https://www.monitor.co.me/slucaj-mladena-grdinica-sudije-osnovnog-suda-u-podgorici-stiteci-interes-zugica-i-medenice-do-unaprjedjenja-i-privilegija/

Crnogorska javnost je već imala priliku da se uvjeri kako to izgleda kada mi je posredstvom pravnog stava predsjednice Vrhovnog suda Vesne Medenice uskraćeno Ustavom zagarantovano pravo na sudsku zaštitu pred redovnim sudovima u Crnoj Gori. Samo zato što prethodne višestruke presude u moju korist nijesu bile po volji guvernera CBCG. Dokazi koji su priloženi u ovom postupku nedvosmisleno ukazuju da je moja tužba osnovana, što ću dokazati na višim sudskim instancama ili u Strazburu.

Provjerite slična mjesta

Mrdović: Na EU putu Crne Gore godine su odavno postale samo broj

Piše: Ines Mrdović  Od davne 2008. godine, kada je Crna Gora aplicirala za članstvo u …