Pritvor do 30 dana tinejdžerima nasilnicima

Osamnaestogišnjem Lazaru Raduloviću i godinu starijima Obrenu Kovačeviću i Aleksi Grgoviću, osumnjičenima za brutalno prebijanje D.R. i nasilničko ponašanje prema M.P. određen je pritvor do trideset dana.

Pritvor je određen zbog opasnosti od uticaja na svjedoke, ali i opasnosti da bi Radulović mogao ponoviti krivično djelo.

“Sudija za istragu Osnovnog suda u Podgorici je odredio pritvor osumnjičenima R.L., G.A. i K.O. koji se terete da su izvršili krivično djelo nasilničko ponašanje na štetu P.M. i R.D. i krivično djelo teška tjelesna povreda na štetu R.D. Pritvor je određen zbog opasnosti od uticaja na svjedoke V.B., M.L., D.M i P.O., koji su, prema stanju iz spisa predmeta Osnovnog državnog tužilaštva u Podgorici, bili očevici predmetnog događaja, pa budući da svjedoci, kao i osumnjičeni posjećuju istu igraonicu, to bi isti mogli ometati dalji tok postupka uticanjem na navedene svjedoke, iz kojeg razloga, po mišljenju sudije za istragu, stoji navedeni pritvorski osnov. U odnosu na osumnjičenog R.L. pritvor je određen i zbog opasnosti od ponavljanja krivičnog djela, budući da se radi o licu koje je sklono vršenju krivičnih djela sa elementima nasilja, a kakva su i krivična djela koja mu se stavljaju na teret”, saopšteno je iz Osnovnog suda u Podgorici.

“Sudija za istragu je odbio predlog da se u odnosu na osumnjičene G.A. i K.O. pritvor odredi i zbog opasnosti od ponavljanja krivičnog djela, imajući u vidu da ova lica do sada nisu osuđivana, niti su protiv njih pred ovim sudom u toku postupci, te odbio da odredi pritvor zbog opasnosti uticaja na svjedoke oštećene u odnosu na sve osumnjičene, nalazeći da su P.M. i R.D. lica koja su oštećena i na koje se, po logici stvari, ne može uticati”, dodaje se u saopštenju.

Provjerite slična mjesta

Policijski pretresi: Nađeni birački spiskovi, kopije ličnih karata, izborni materijal…

Policija je u više gradova sprovela akcije na otkrivanju i sprječavanju zloupotreba u susret predsjedničkim …