Malinari najavili radikalizaciju protesta ako im Vlada ne pomogne

Sa protesta bjelopoljskih malinara, održanog danas u podne ispred sjedišta Savjetodavne službe za biljnu proizvodnju-Ministarstva poljoprivrede upućen je poziv premijeru Dritanu Abazoviću i Vladi Crne Gore da im pomogne da riješe problem sa otkupom maline i zarobljenih 300 tiona maline. U suprotnom, kako su kazali u četvrtak, u 12 sati blokiraće kružni tok na Ribarevinama.

Molili smo Vladu i Abatovića mjesecima da nam pomognu, kako se malinarstvo na sjeveru Crne Gore ne bi nestalo.Pokušavali smo da pomoć dobijemo i od lokalne uprave. Sve je bilo bezuspješno. Nama ništa drugo nije ostalo nego da ovu zemlju koju radimo i obrađujemo nastavimo da i dalje radimo. Nećemo sa nje otići i neće nas otjerati bilo koji nepromišljen pozez nekog od ministara i politika koje se dešavaju. Sjever je vječito služio kao ,,pačarva” odakle su se prosule pare od evropskih fondova, kao što su Ifad Ipard a d a mi od njih ništa nemamo-kazao je ispred malinara Andrija Delić, predsjednik Udruženja malinara ..Maline Polimlja sjevera”.
-Zatražen je pod hitno prijem kod premijera Abazovića, kako bi mu malinari iznijeli problem koji imaju, i da pomogne sjeveru u rešavanju problema, da nastave da rade sa malinama.

Dan

Provjerite slična mjesta

Finansijski uspon Air Montenegra: rast prihoda i profita

Nacionalni avioprevoznik, Air Montenegro, nastavlja sa finansijskim i operativnim usponom, generišući 62,3 miliona eura prihoda …