Igrao za Real i Jugoslaviju, danas jedva preživljava i radi za 400 eura

​Predrag Spasić (57) bivši je jugoslovenski reprezentativac koji je bio standarni član ekipe koja je 1990. godine na SP-u ispala u četvtftinalu od Argentine.

Nakon autogola u utakmici protiv Barselone napustio je klub te se preselio u Osasunu, a ukupno je četiri godine igrao La Ligu.

Ali, novac koji je zaradio od fudbala nije uspio da iskoristi. Doživio je bankrot nakon što je uložio novac u jedan projekt koji je propao.

Spasić danas radi za 400 eura mjesečno u jednom skladištu u Kragujevcu.

“Treba mi pomoć u ekonomskom smislu. Živim iz dana u dan, u teškoj sam situaciji. Moraš biti jak da sve prebrodiš”, rekao je Spasić španskim novinarima koji su ga posjetili, prenosi Telegraf.

Pao je u depresiju zbog svega što mu se dogodilo.

Spasić prije toga 30 godina nije izlazio u medije, a nakon što je javnost saznala za ovaj slučaj javili su se iz Udruženja veterana Real Madrida.

To udruženje pomaže bivšim igračima kraljevskog kluba i nije rijetkost da fudbaleri koji su igrali za Real imaju finansijskih problema.

Sada su obećali pomoći Spasiću.

“Srećan sam zbog toga. Ponosan sam, to je možda moja greška. Sve što mi se dogodilo me mnogo pogodilo i nisam ni s kim razgovarao. Živio sam u tišini i zatvorio se u sebe”, rekao je Spasić.

Nezavisne

Provjerite slična mjesta

Putin Zapadu: “Imajte na umu, države su vam male i gusto naseljene”

Ruski predsjednik Vladimir Putin kazao je da bi evropske zemlje trebale preispitati svoje pozive da …