Preduzetnica Sanja pravi vrhunske pomade od bilja i meda

Uspješna preduzetnica Sanja Simonović Delević bavi se odavno pčelarstvom na svojem porodičnom imanju, a već nekoliko godina uspješno proizvodi od bilja i meda razne vrste pomade.

Radila je kao trgovac u jednoj prodavnici, a nakon otkaza došla je na ideju da krene da se bavi biznisom koji u osnovi ima proizvodnju kozmetičkih preparata na bazi meda.

“Proizvodim kreme za njegu i zaštitu kože, mahom od meda i bilja. Imala sam veliku želju da osnujem svoj biznis da bih dala dobar doprinos porodičnom budžetu ,a zato vrijeme moja porodica je bila uz mene. U početku sam svoje proizvode poklanjala drugaricama i prijateljicima. Kako je vrijeme prolazilo interesovanje je raslo”, priča za BiznisCG ova vrijedna preduzetnica iz Berana.

POTVRDA OD INSTITUTA

Željela je čitav biznis digne na veći nivo, a potvrda je došla od strane nadležnih organa.

“htjela sam da opravdam veliko povjerenjekupaca i dobijem potvrdu od Instituta za javno zdravlje da su moji proizvodi 100 % prirodni  i sjajnog kvaliteta, što se ostvarilo. Registrovan sam preduzetnik,i samoj sebi sam omogućila da na lijep i ugodan način proširim mrežu kupaca i dobijem mjesto na tržištu rada”, kaže nam Sanja.

Svoje proizvode prodaje u apotekama širom sjevera Crne Gore i u specijalizovanim prodajnim objektima.

“Sredstva za početak biznisa dobila sam na zajam od svoje sestre iz Kanade jer nijesam mogla dobiti kredit. Uspjela sam da se registrujem kao preduzetnik I  dobijem mjesto na tržištu rada i da ostvarim dobru komunikaciju sa ovim apotekama  i drugim specijalizovanim objektima da bih na ovaj način prodala, a i konkurencija mi je bila povoljna”, navodi Sanja.

Svi zainteresovani kupci njene proizvode mogu naručiti putem društvenih mreža Facebooku i Instragram profilu Sanja Simonović-Delević.

“Svoje proizvode često promovišem na sajmovima. U Crnoj Gori ima ljekovitog bilja koje treba iskoristiti na lijep način. U daljem periodu imam u planu da proširim ovaj posao i da zaposlim nekoliko ljudi ukoliko budem u prilici da dobijem povoljan kredit uz grejs period”, zaključila je Simonović Delević.

Jovan Šćekić, dopisnik BiznisCG

Tekst je nastao u okviru projekta “Poljoprivrednici koji prozvode specifične proizvode i posluju na domaćem i regionalnom tržištu“ i “Startapovi i mali biznisi na osnovu Startegije pametne specijalizacije” i podržan je od strane Ministarstva kulture i medija.

Provjerite slična mjesta

Boka će biti u kolapsu ako ne bude više trajekata

Turistički privrednici u Boki najavljuju više nego dobru sezonu koja ne smije ničim da se …