Ugostitelji: Veće akcize novi udar Vlade na džep potrošača

NVO Ugostitelji Crne Gore iznenađena je odlukama Vlade da predloži, a potom i Skupštine koja je usvojila set finansijskih i poreskih Zakona, a da se pritom ne konsultuju sa predstavnicima privrede.

Ovo je još jedan dokaz da nadležni u ovoj državi ne uvažavaju privatni sektor koji finansira javnu upravu.

Povećanje akciza na određene proizvode dovešće do rasta cijena i time se svjesno povećava inflacija koja je prošle godine u našoj zemlj bila najveća u Reionu. Neshvatljivo je da država, umjesto da suzbija inflaciju, ona je nepromišljenim odlukama samo povećava i na taj način otvara prostor za sivo tržište protiv koga se, navodno, godinama borimo.

Čestim izmjenama akcizne politike Crna Gora je postala država sa najvećim nametima u Regionu. Od nekada konkurentne destinacije danas smo zemlja koja polako gubi trku sa konkurencijom.

Posebno nas čudi to što je ovaj set Zakona usvojen upravo u trenutku kada se polako počelo sa pripremama ljetnje turističke sezone od koje ista ta Vlada očekuje mnogo.

Zato žalimo što će se zbog ovakvih odluka teret prebaciti na potrošače jer će oni morati da plaćaju skuplje određene proizvode.

Posebno žalimo zbog toga što donosioci odluka nikako da shvate da prilikom donošenja Zakona, pravila i procedura koji se tiču poslovanja privrede treba da čuju glas privatnog sektora, zaključuju u NVO Ugostitelji Crne Gore.

Provjerite slična mjesta

Abazović: Šteta što gradonačelnik Podgorice nije Luka Rakčević

Rezulat Pokreta Evropa sad u Podgorici je napravio Jakov Milatović što znači da ipak, po …