Unija poslodavaca protiv zakona o oporezivanju ekstraprofita

Unija poslodavaca (UPCG) smatra da je uvođenje “solidarnog doprinosa” novi namet koji se uvodi bez konsultacije sa privredom i da treba da se gradi privredni ambijent koji je stabilan, podsticajan, predvidljiv i obezbjeđuje pravnu sigurnost poslovanja.

”Nacrt zakona o solidarnom doprinosu, kao i prethodno čitav set poreskih propisa, donijet je bez konsultacija sa privredom. Po ocjeni UPCG rađen je na brzinu, procjena uticaja na privredu nije izvršena, ne može se zaključiti na koliki će se broj subjekata odnositi, a ono što je sigurno – njime se neće postići promovisani cilj, a to je oporezivanje ekstraprofita”, zvanično je iz UPCG rečeno za “Vijesti”.

Upravni odbor Privredne komore odlučio je na jučerašnjoj sjednici da zatraži hitan sastanak povodom nacrta zakona sa premijerom Dritanom Abazovićem i resornim ministrima. Asocijacija menadžera je saopštila nakon sastanka sa Ministarstvom finansija da je produžen rok za javnu raspravu.

Iz dijela političkih partija zvanične parlamentarne većine poručuju za “Vijesti” da je pravično da one firme bliske DPS-u koje su godinama zarađivale na račun građana treba da plate “solidarni doprinos” (ekstraprofit), dok iz dijela opozicionih klupa ukazuju na važnost predvidivog poslovnog ambijenta i vjeruju da ako ovaj akt uđe u skupštinsku proceduru kako je sada predložen da neće biti usvojen.

Vijesti

Provjerite slična mjesta

Heroj Dibrani: Plašio sam se da je kasno, dok nisam čuo bebin plač…

Adnan Dibrani, švedski poslanik, bio je dio posmatračke misije Parlamentarne Skupštine Savjeta Evrope koja je …