Policajci uhapšeni zbog zataškavanja šverca droge

Privrednik Bojan Cvijetić, bivši savjetnik nekadašnjeg ministra bezbjednosti BiH Dragana Mektića, te još petorica bivših i sadašnjih pripadnika MUP-a Srpske, uhapšeni su zbog niza krivičnih djela, koja se, između ostalog, odnose na šverc droge.

Uz Cvijetića, pali su i nekadašnji inspektori Mladen Milovanović, Predrag Vatreš, te Siniša Vukašinović, kao i aktivni pripadnici MUP-a Srpske Danijel Kovačić i Miladin Vučić.

Policajce, kako je potvrđeno “Nezavisnim novinama”, terete da su osumnjičenima za prodaju droge pomagali da ne budu procesuirani.

Sve su ih na području Banjaluke u srijedu popodne uhapsili pripadnici Uprave za organizovani i teški kriminalitet MUP-a Republike Srpske, u nastavku akcije “Transporter”, koja je počela 2021. godine, kada su policajci oduzeli 303 kilograma skanka te više skupocjenih vozila.

Cvijetića terete da je organizator kriminalne grupe, a on i Aleksandar Nikolić, koji je takođe obuhvaćen akcijom, s tim što je hapšen ranije, biće prijavljeni Tužilaštvu za šverc droge.

Provjerite slična mjesta

Radojičić: Distrikt Srbija i Crna Gora potpisao sporazume sa Južnom Afrikom, Bocvanom, Mozambikom i Esvatini

Guverner Rotari Distrikta Srbija i Crna Gora Aleksandar Radojičić prisustvovao je sa svojim timom na …