Neslavan rekord: Aerodrom Mostar u januaru imao svega pet putnika

Dok aerodromi u regionu obaraju rekorde po broju letova i primljenih putnika nakon pandemije, Mostar je i dalje rekorder razočarenja, na čije tlo još ništa redovno ne slijeće niti s njega polijeće, uprkos brojnim najavama oživljavanja zračnog saobraćaja.

Da je Aerodrom Mostar u januaru ove godine imao samo pet putnika, izvještava Ex-Yu Avaiation News navodeći kako je mostarski aerodrom nastavio razočaravati bez redovnog saobraćaja, čija je brojka smanjena na 384 putnika u januaru 2020.godine.

Ogromna ulaganja

Podsjetimo da se u Aerodrom Mostar godinama slijevaju ogromna financijska sredstva sa svih nivoa vlasti, a plodovi ulaganja se nikako ne naziru, što otvara mnoga pitanja s obzirom na činjenicu da se nalazi na najpovoljnijem geološkom području u našoj zemlji.

Samo je Vlada Federacije BiH je prošle godine osmogodišnjem periodu u mostarski aerodrom uložila 8 miliona eura u sklopu finansijske podrške za opremanje, modernizaciju i rad aerodroma u Federaciji BiH, ali pomaka još nema.

Iako direktor Aerodroma Mostar Ivan Ljubić, čiju su smjenu pojedini gradski vijećnici tražili u više navrata, ne izlazi u javnost, gradonačelnik Mostara Mario Kordić je krajem prošle godine tvrdio da Gradska uprava i menadžment Aerodroma rade ozbiljan posao.

Klix

Provjerite slična mjesta

Milatović u Bijelom Polju: DIJASPORA NE ZASLUŽUJE DA JE TRETIRAJU KAO REZERVOAR GLASOVA

Protiv mene se vodi organizovana hajka, žele građane obmanuti kako se ja zalažem za oduzimanje …