Damjanović sa čelnicima Plužina: Prihodi od ekonomskog državljanstva za razvoj sjevera

Ministar finansija mr Aleksandar Damjanović sa timom, sastao se sa predsjednikom i Glavnim administratorom Opštine Plužine, Slobodanom Delićem i Vladimirom Kneževićem kako bi razgovarali o aktuelnoj situaciji i potrebama ove lokalne samouprave.

U tom kontekstu, predstavnici opštine ukazali su na otvorena pitanja u vezi ekonomskog državljanstva, raspolaganja i stavljanja u promet zemljišta u vlasništvu opštine, odnosno eksproprijacije za potrebe izgradnje sportske hale, stadiona i parkinga, ali i potrebe rješavanja stambenih pitanja zaposlenih posredstvom razmjene stanova. Takođe, tema razgovora bila je iznalaženje modela za isplatu zaostalih zarada radnicima Fabrike elektroda Plužine.

Ministar je ukazao na spremnost resora kojim upravlja da pruži podršku ravnomjernom regionalnom razvoju, sa akcentom na opštine na sjeveru zemlje kao što su Plužine, u kojima je odliv stanovništva povećan, i u koje se u prethodnom periodu nije ulagalo. U tom smislu, kako je ministar naglasio, prihodi iz ekonomskog državljanstva omogućiće opštinama da kandiduju razvojne projekte i adekvatnije valorizuju resurse sa kojima raspolažu.

Na sastanku je dogovoreno da se u daljoj komunikaciji, na nivou operativnih timova, stvore tehničke pretpostavke za rješavanje pomenutih pitanja.

Provjerite slična mjesta

Kralja “kripto valuta” Crna Gora izručuje SAD

Kralj “kripto valuta” Do Kvon, prema odluci podgoričkog Višeg sdua, biće izručen Sjedinjeni Američkim Državama (SAD).To je …