Položen kamen temeljac za rekonstrukciju i dogradnju Arhitektonskog fakulteta

Premijer Dritan Abazović, rektor Univerziteta Crne Gore Vladimir Božović i Dekanica Arhitektonskog fakulteta Univerziteta Crne Gore prof. dr Svetlana Perović položili su kamen temeljac za rekonstrukciju i dogradnju Arhitektonskog fakulteta u Podgorici.
“Nakon 17 godina, širimo ovaj hram nauke sa 800m² na 5000m². Ulažemo u obrazovanje i nauku. Vjerujem da će studenti ovog fakulteta u novoj zgradi imati bolje ideje za razvoj Crne Gore”, kazao je Abazović i dodao da nada se da neće proći mnogo vremena do otvaranja renoviranog Arhitektonskog fakulteta.
Iako je proektantski koncept izgradnje zgrade arhitektonskog fakulteta odavno verifikovan pod rukovodstvom profesora Aleksandra Kekovića, nažalost, nije realizovan do danas, kazala je dekanica Arhitektonskog fakulteta Univerziteta Crne Gore prof. dr Svetlana Perović.
“Od koncepta do stvarnog prostora nerijetko je dug put, može li biti prioritetnija stvar od realizacije nedovršenog objekta, objekta bez krova i ulaza, fakulteta bez amfiteatra? Zahvalnost je veća što su se konačno Crnoj Gori desili ljudi koji su na pozicijama odlučivanja, a koji nemaju problem da u vrlo turbulentnoj realnosti prepoznaju važnost ovog trenutka i opredijele sredstva za nastavak započetog posla”, kazala je ona.
Polaganju kamena temeljca prisustvovali su potpredsjednik Vlade Crne Gore i ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede u tehničkom mandatu Vladimir Joković , ministar prosvjete Miomir Vojinović, rektor Univerziteta Crne Gore Vladimir Božović kao i ministar sporta i mladih, Vasilije Lalošević.

Mediabiro

Provjerite slična mjesta

Mekalister: Crna Gora je predvodnik, pozitivna atmosfera iz Podgorice donijeta u Brisel

Premijer Crne Gore Milojko Spajić kazao je da je proširenje EU na Zapadni Balkan pitanje …