Đukanović: Vlast kvari ljude, ni predstavnici DPS-a nijesu izuzeci, ali nije svaka promjena, promjena na bolje

Lider Demokratske partije socijalista (DPS) i aktuelni predsjednik države Milo Đukanović kazao je da “nema ni najmanju iluziju da je sve bilo tako sjajno i blještavo” tokom perioda vlasti njegove partije.

On je na predizbornoj tribini za predsjedničke izbore u Beranama kazao da “vlast kvari ljude”, te da ni predstavnici DPS-a “nijesu izuzeci”.

Kako je saopšteno iz DPS-a, Đukanović je kazao da je na parlamentarnim izborima 30. avgusta 2020. godine “došao trenutak za naplatu tih grešaka”.

Lider DPS-a građanima Berana je kazao da se država u ovom trenutku nalazi “pred možda najvećim izazovom u novijoj političkoj istoriji”.

“Iza nas je veoma plodan period razvoja na ekonomskom i demokratskom planu. Nakon obnove nezavisnosti državna politika koju je dominantno kreirala i realizovala Demokratska partija socijalista zajedno sa koalicionim partnerima, uspjela je da pomakne državu naprijed i da stvori šanse i rezultate koji su obezbjeđivali neuporedivo kvalitetniji život svih naših građana. To je politika koja je devedesetih godina očuvala mir i učvrstila međuvjerski i multietnički sklad. To je politika koja je obezbijedila ekonomsku samostalnost Crne Gore i stvorila šansu za dinamičan ekonomski razvoj zbog čega je naša država bila najdinamičnija ekonomija na jugoistoku Evrope”, rekao je Đukanović.

Pokazali smo da imamo ne samo viziju, nego viziju koja se ostvaruje. To je veoma važno. Mi smo pokazali da imamo hrabrosti i odlučnosti i znanja da savladamo sve prepreke na putu ostvarivanja naše vizije. U međuvremenu smo postali članica NATO-a, najprestižnijeg političkog i vojnog saveza u istoriji čovječanstva. Crna Gora je to zavrijedila svojim radom i, između ostalog, mudrim i odgovornim domaćinstvom koji je predvodio DPS sa svojom evropskom koalicijom. U finalu retrospektive o tome kako smo odgovorno upravljali Crnom Goru, podsjećam da smo doveli Crnu Goru u predvorje EU. Zašto još uvijek nijesmo članica, da ne elaboriram. Ipak, nemam nikakve sumnje da će prva sljedeća članica EU biti upravo Crna Gora”.

Naveo je “da nema ni najmanju iluziju da je sve bilo tako sjajno i blještavo”, jer kako je istakao, “vlast kvari ljude, a ni predstavnici DPS nijesu izuzeci, te da je upravo 30. avgusta 2020. godine došao trenutak za naplatu tih grešaka”.

“Ja sam čovjek koji potpuno razumije evropsku političku i demokratsku kulturu, i dio te kulture je promjena vlasti. Danas dvije i po godine kasnije, danas dolazimo do potvrde onog što svaki mudar i iskusan čovjek zna – nije svaka promjena, promjena na bolje. Niko od nas ne želi sebi promjenu na gore. Ako želimo promjenu, želimo da bude makar istog kvaliteta kao ona politika koju mijenjamo”, kazao je Đukanović.

Vijesti

Provjerite slična mjesta

Abazović: Šteta što gradonačelnik Podgorice nije Luka Rakčević

Rezulat Pokreta Evropa sad u Podgorici je napravio Jakov Milatović što znači da ipak, po …