Američki magazin: Na prvoj liniji u Bahmutu maksimalno se živi četiri sata

Američki specijalizovani medij “Military Watch” piše da preživjeli američki marinci, koji su učestvovali u borbama u i oko Bahmuta (Artjomovska), potvrđuju da je taj front postao – klaonica ukrajinske vojske.

Borbe za Bahmut i masovna pogibija porede se sa svojevremenim borbama za Marijupolj.

Rijedak uvid u užasne uslove na bahmutskom frontu dao je bivši američki marinac Troj Ofenbeker, koji je učestvovao u borbama.

“Očekivano trajanje života na prvoj liniji fronta je oko četiri sata”, priznao je on, govoreći o ukrajinskim vojnicima, prenosi Srna pisanje američkog medija.

Ofenbeker ruske topovske udare na Bahmut naziva “kontinuiranim” i demantuje tvrdnje da ruskim snagama, navodno, ponestaje municije.

Borbe u Bahmutu smatraju se jednim od najkrvavijih od početka rusko-ukrajinskog sukoba. Ukrajinci su ovu bitku zbog velikih gubitaka u ljudstvu nazvali “mašinom za mljevenje mesa”.

“Military Watch” navodi da ukrajinski vojnici brojnošću nadmašuju ruske protivnike nekoliko puta, međutim Rusi su uspjeli da pregrupišu svoje snage.

U tekstu se navodi da je zapadno vojno osoblje bilo jako uključeno u vojne operacije Kijeva od samog početka, od stotina britanskih kraljevskih marinaca koji su aktivno raspoređeni na frontu od aprila 2022, do velike CIA “stelt mreže” koja pruža ljučnu podršku, a tu su i bivši vojnici iz niza zapadnih zemalja.

Kako zaključuje američki medij, “sukob sve više podsjeća na borbu iscrpljivanja, u kojoj se Rusija sama, sa ograničenim oružjem iz Bjelorusije, Irana i vjerovatno Sjeverne Koreje, suprotstavlja združenim snagama Kijeva i NATO-a”.

Nezavisne

Provjerite slična mjesta

Abazović: Šteta što gradonačelnik Podgorice nije Luka Rakčević

Rezulat Pokreta Evropa sad u Podgorici je napravio Jakov Milatović što znači da ipak, po …