Krapović: Razvlastiti bivši režim do kraja, Bečić bez mrlje u životu i karijeri

Suština predstojećih predsjedničkih izbora je nastavak demokratizacije Crne Gore – da se bivši režim, čija je personifikacija lider Demokratske partije socijalista (DPS) Milo Đukanović, do kraja razvlasti, poručio je poslanik Demokrata Dragan Krapović.

Kazao je da je pred građanima koji “baštine građanske vrijednosti” lak izbor i da je predsjednik Demokrata Aleksa Bečić kandidat “bez mrlje u životu i političkoj karijeri”.

“Izborna trka za predsjednika Crne Gore je krenula i recept da Crna Gora konačno dobije odmjerenog, građanski i evropski profilisanog predsjednika države je kristalno jasan, vjerujem ogromnoj većini građana Crne Gore. Naime, suština ovih predsjedničkih izbora je nastavak demokratizacije Crne Gore, dakle da se bivši režim, čija je personifikacija predsjednik DPS-a gospodin Đukanović, do kraja razvlasti, te da Đukanović još jednom doživi poraz. Prema svim dostupnim analizama i istraživanjima jasno je da će ova trka biti riješena u drugom krugu, te da kandidat političkog centra i građanske Crne Gore ima gotovo sigurnu pobjedu nad Đukanovićem”, saopštio je Krapović.

Rekao je da glasovi za građanskog kandidata osiguravaju da se u drugom krugu nađu “građanski i DPS kandidat”, te da je u tom slučaju jasno da Đukanović gubi izbore, čime se “dovodi do kraja razvlašćivanje bivšeg režima” i stvaraju pretpostavke da Crne Gora “postane istinski slobodno i demokratsko društvo”.

“Uz uvažavanje kolege Milatovića i njegove kandidature, za mene kao i za najveći dio Crne Gore, dakle one građane koji baštine građanske vrijednosti i sve one koji su se decenijama borili protiv režima ovdje u zemlji, a ne van naše zemlje, izbor je veoma lak!

“Aleksa Bečić je neko ko je svih ovih godina, bez obzira da li je bio na vlasti ili u opoziciji, nepokolebljivo bio i ostao na putu pomirenja Crne Gore, afirmaciji svih njenih različitosti kao najvećeg bogastva koje imamo. Na mjestu predsjednika Skupštine Crne Gore je pokazao format državnika sposobnog da u najtežim trenucima donosi odluke u korist svih građana, ali i da predstavlja Crnu Goru dostojanstveno i onako kako naša domovina zaslužuje. Pokazao je takt, odmjerenost i širinu koja je neophodna na najvećim državnim funkcijama i demonstrirao da svoju ulogu u crnogorskom društvu vidi kao integrativnu, što je definicija dobrog predsjednika države”, saopštio je Krapović.

Vijesti

Provjerite slična mjesta

Heroj Dibrani: Plašio sam se da je kasno, dok nisam čuo bebin plač…

Adnan Dibrani, švedski poslanik, bio je dio posmatračke misije Parlamentarne Skupštine Savjeta Evrope koja je …