Đeljošaj: DPS i BS nisu glasali za Resulbegovića samo zato što je Albanac

Predsjednik Albanske alternative i opštine Tuzi Nik Đeljošaj kazao je da su se danas jasno vidjeli stavovi pojedinih partija o evropskim integracijama, deblokadi Ustavnog suda i odnosu prema albanskom narodu. On je reagovao nakon što kandidat za sudiju Ustavnog suda iz reda manjinskih partija Faruk Resulbegović nije dobio potrebnu podršku.

“Antialbanska histerija iz 90-ih izgleda još vlada u glavama nekih partija i poslanika. Skupština Crne Gore danas, uprkos pozivima čitave međunarodne zajednice i evroatlantskih partnera, nije mogla da izabere sve četvoro sudija, jer DPS i BS nijesu glasale za četvrtog kandidata, gospodina Resulbegovića, samo iz razloga što je on Albanac”, ocijenio je Đeljošaj.

Prema njegovim riječima, za DPS i Bošnjačku stranku bilo je nezamislivo da sudija Ustavnog suda bude Albanac.

“Ovakvo antialbansko djelovanje DPS-a nije novina, jer su bili uvjek na braniku da ne mogu Albanci da budu u institucijama, zato ih danas boli ovoliko prisustvo i pokazatelj da gdje god budu oni odlučivali, bićemo nepoželjni”, kazao je Đeljošaj.

On je ocijenio kako je sada sve jasno.

“Stoga će ovi otvoreni šovinisti imati naš odgovor, prvi korak ka tome biće ubjedljiva pobjeda Albanskog foruma 5. marta”, rekao je predsjednik Albanske alternative.

Vijesti

Provjerite slična mjesta

Reagovanje dr Irene Radović povodom izjave sudije Mladena Grdinića: On je novi Jovanić

Sudija Mladen Grdinić, reagujući na novinski tekst „Mediji ga povezivali s Medenicom..“ pomenuo je i …