Digitalna diplomatija: Tviter nalog Abazovića među 50 najuticajnijih na svijetu

Twiplomacy je pratio i procjenjivao uticaj ključnih digitalna diplomatija figura koristeći najsavremeniju metodologiju, uzimajući u obzir različite faktore kao što su tvitovi, retvitovi, pominjanja, doseg, uticaj, promjene pratilaca, lajkovi i ukupan broj pratilaca na Tviteru.

Twiplomacy studija je takođe uzimala u obzir informacije o zemljama koje predstavljaju lideri, uključujući BDP po glavi stanovnika, penetraciju interneta, nivo prihoda na osnovu kategorizacije Svjetske banke, veličinu stanovništva i jezike tvitova, kao i druge varijable poput pola, godina u mandatu, procenat tvitova sa fotografijama ili video sadržajem, kao i statistike o zemljama porijekla lidera.

Prva tri mjesta na listi zauzeli su premijer Indije Narendra Modi, američki predsjednik Džo Bajden i turski predsjednik Rexep Tajip Erdogan. Upadljiov je da na listi ovog puta nedostaju lideri Rusije i Kine, koji su se očigledno opredijelili za svoje “domaće” društvene mreže odnosno kanale komunikacije.

Studije ovog tipa Twiplomacy objavljuje od 2012. godine, a plasman crnogorskog premijera među Top 30 je važno postignuće i priznanje za njegov rad u digitalnoj diplomatiji.

Dan

Provjerite slična mjesta

Heroj Dibrani: Plašio sam se da je kasno, dok nisam čuo bebin plač…

Adnan Dibrani, švedski poslanik, bio je dio posmatračke misije Parlamentarne Skupštine Savjeta Evrope koja je …