Đukanović: Obaviću razgovor i sa tradicionalnim partnerima kako bismo pripremili kandidaturu

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović kazao je da će obaviti razgovor i sa tradicionalnim koalicionim partnerima Demokratske partije socijalista (DPS), kako bi pripremili kandidaturu tako da ona sa svih strana bude podržana u cilju postizanja maksimalno mogućeg rezultata na predsjedničkim izborima.

On je to kazao nakon učešća na Minhenskoj bezbjednosnoj konferenciji, ponavljajući da će odluku o predsjedničkom kandidatu donijeti “veoma brzo”.

“Ona bi vjerovatno već bila donešena da ja nijesam ovdje gdje sam. Sjutra je moja zvanična posjeta Bugarskoj. Nakon što se vratim, nemam prečeg posla nego da obavimo taj dio završnih aktivnosti na određivanju kandidata za predsjedničke izbore, u DPS-u”, rekao je on.

Dodao je i da griješi svako ko sada u proceduri određivanja kandidata u DPS-u, pokušava da pronađe razlog za pokazivanje svoje veće važnosti.

“Svako ko danas spočitava DPS-u kako oklijeva sa određivanjem kandidata da bi vidio ko će biti protivkandidat, griješi. Nema ništa od toga. Prosto, mi smo i na ovim izborima kao i na onim prije pet godina do kraja ozbiljno, pažljivo sagledavali sve aspekte te izborne utakmice trudeći se uvijek da damo kandidata koji će imati najviše šansi da pobijedi na tim izborima”, navodi Đukanović.

Komentarišući ostale kandidature, kazao je da se možemo ljutiti na MUP ili DIK, ali da to nema nikakvog smisla, te da moramo na svakom konkretnom pitanju pokazivati svoju iskrenu namjeru da uspostavljamo pouzdaniju vladavinu prava u Crnoj Gori.

“To znači da bespogovorno poštujemo Ustav, bespogovorno poštujemo zakone koji su na snazi a ne da ih poštujemo do trenutka dok ne diraju naše interese, a kad dirnu naše interese onda se trudimo da pronađemo razloge i da opravdamo izuzetak. To nije dobar prilog unapređenju vladavine prava, to nije dobar prilog demokratskom razvoju naše zemlje”, izjavio je Đukanović.

Vijesti

Provjerite slična mjesta

Heroj Dibrani: Plašio sam se da je kasno, dok nisam čuo bebin plač…

Adnan Dibrani, švedski poslanik, bio je dio posmatračke misije Parlamentarne Skupštine Savjeta Evrope koja je …