Drastično skuplje komunalije, predsjednik opštine objasnio razloge

Predsjednik Opštine Kolašin Vladimir Martinović kazao je da je predložio odluku o povećanju cijena komunalija u Kolašinu jer će od toga imati korist i građani i investitori. U emisiji “Mreža” istakao je da taj novac isključivo planiraju za izgradnju lokalne infrastrukture u Kolašinu, a ne za nova zapošljavanja, niti bilo kakvo bahaćenje.

Мартиновић у емсији Martinović u emsiji “Mreža”
“Imamo problem sa svim onim što je donio Kolašinu ovaj investicioni bum jer se krenulo u o tom prethodnom periodu potpuno nekom obrnutom redosljedu. Počelu su investicije, da se grade zgrade, hoteli, a da se prije toga nije riješena komunalna infrastruktura”, kazao je Martinović.

Poručio je da nije riješen problem fekalnih kanalizacija, atmosferske kanalizacije, vodovodne mreže na nekim područjima, te da, takođe, ljetnjim mjesecima Kolašin ima problema sa vodosnadbijevanjem.

To su, ističe, veliki problemi ali počinju da rade na rješavanju istih.

“Predložio sam odluku koja znači povećanje komunalija u Kolašinu, jer to neko nije uradio mnogo godina prije a bio je dužan. Iz razloga što su komunalije iznosile 30 eura po metru kvadratnom, bilo da radite kuću od 100 kvadrata ili da radite stambenu zgradu od 1.000 ili 2.000 ili koliko god kvadrata.To znači da ukoliko neki investitor sagradi zgradu od 1.000 metara kvadratnih, a cijene stanova idu do 2,3 hiljade.. Imate situaciju da od tih hiljadu kvadrata Opštini se plati svega 30.000 eura”, poručio je Martinović.

Tako su, kaže Martinović, došli u situaciju da povećavaju te komunalije na način da zaštite građane.

“U prvoj zoni planiramo da povećamo komunalije na 150 eura, u drugoj zoni planiramo da povećamo na 100 i u narednoj zoni 70 eura”, kazao je Martinović.

Poručuje da će investitori koji budu htjeli da uplate odma komunalije imati popust od 15 odsto.

“Novac koji dobijemo od tih komunalija ne planiramo da trošimo ni za nova zapošljavanja niti da ih trošimo za bilo kakvo bahaćenje”, kazao je on.

Taj novac, naglasio je Martinović, isključivo planiraju za izgradnju lokalne infrastrukture u Kolašinu.

“Zato smatram da je ova odluka opravdana i da će biti na korist i građana i investitora”, kazao je on.

Martinović je kazao da su već počeli izgradnju idejnog projekta za prvu parking garažu u Kolašinu.

“Rješava se problem rezervoara u Dulovinama, u pitanju su dva rezervoara koja nijesu godinama u funkciji i to će u mnogome olakšati vodosnadbijevanje samog grada”, ističe Martinović.

Radiće se, kaže, i po pitanju seoske infrastrukture.

Kazao je da su zadovoljni posjetom Kolašinu i da su tokom radnih dana kapaciteti popunjeni, od 60 do 70 odsto, a vikednom je ta popunjenost 100 %.

RTCG

Provjerite slična mjesta

Otvaranje žičare Kotor – Lovćen 1. maja

Žičara Kotor – Lovćen biće otvorena 1. maja, saznaje agencija Mina-business u kompaniji Novi Volvox. …