Pokret “Evropa sad” predao kandidaturu za Spajića

Iako je za podnošenje predsjedničkih kandidatura ostalo još devet dana, a do izbora malo više od mjesec, i iako je predizborna kampanja počela, u trci za poziciju šefa države zasad je zvanično samo jedan od lidera Demokratskog fronta (DF) Andrija Mandić.

Demokratska partija socijalista (DPS) juče nije, iako je bila najavila, odredila kandidata, Demokrate poručuju da će to učiniti danas, dio stranaka koji je objavio imena svojih predstavnika ne saopštava kad će ih kandidovati ili poručuje da će to uraditi sljedeće sedmice, dok neki subjekti još kalkulišu o modelu učešća na izborima zakazanim za 19. mart.

Pokret Evropa sad (PES) sinoć je u 22 sata podnio predlog za kandidaturu svog lidera Milojka Spajića, a do sada su učešće u trci za šefa države najavili još i predsjedinici Ujedinjene Crne Gore Goran Danilović, Demohrišćanskog pokreta (DHP) Dejan Vukšić i poslanica Socijaldemokratske partije (SDP) Draginje Vuksanović Stanković.

DPS je, kako su “Vijesti” juče objavile, za početak naredne nedjelje odgodio donošenje odluke o kandidatu. Prema informacijama lista, predsjednik DPS-a i države Milo Đukanović i jedan od potpredsjednika te stranke Ivan Vuković, dva su imena koja se zasad razmatraju kao kandidati.

Iz PES-a, čiji je lider Spajić na udaru kritika dijela javnosti i političkih protivnika, ponajviše DF-a, zbog dvojnog državljanstva a do skora i prebivališta (u Crnoj Gori i Srbiji), poručeno je da on neće odustati od trke za predsjednika. U trenutku kada je juče iz Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) zvanično najavljen postupak provjere njegovog državljanstva, PES je dostavio Državnoj izbornoj komisiji (DIK) njegovu prijavu za izbornu trku.

DIK je do juče potvrdio samo kandidaturu Andrije Mandića.

Vijesti

Provjerite slična mjesta

Heroj Dibrani: Plašio sam se da je kasno, dok nisam čuo bebin plač…

Adnan Dibrani, švedski poslanik, bio je dio posmatračke misije Parlamentarne Skupštine Savjeta Evrope koja je …