Hitno saopštenje Uprave za gazdovanje šumama

Na osnovu zaključaka koji su donijeti na drugoj sjednici Nacionalnog savjeta za borbu protiv korupcije, održanoj 13. februara 2023. godine, VD direktora Uprave za gazdovanje šumama i lovištima, gospodin Armin Mujević po hitnom postupku donio je set mjera Uprave za gazdovanje šumama i lovištima za sprječavanje bespravnih aktivnosti u šumarstvu, koji je putem pisanog naloga proslijeđen svim rukovodiocima područnih jedinica na hitno realizovanje.

U cilju efikasne i proaktivne borbe protiv bespravnih aktivnosti u šumarstvu, Uprava za gazdovanje šumama i lovištima ovim setom mjera želi u punoj mjeri doprinijeti, u okviru svojih nadležnosti, sprječavanju bilo kojeg vida bespravnih radnji i borbi protiv korupcije, a sa kojom smo imali priliku da se susrećemo. U aktivnoj saradnji sa drugim subjektima u narednom periodu očekujemo mnogo bolje rezultate u ovoj oblasti, koje će za krajnji rezultat imati svođenje bespravnih aktivnosti u šumama na minimum. Iz tih razloga, VD direktora Uprave za gazdovanje šumama i lovištima zatražio je od zaposlenih po svim područnim jedinicama dodatno angažovanje na poslovima zaštite i čuvanja šuma, nadzora i kontrole korišćenja šuma, kao i kontrole prometa drvnih sortimenata u cilju sprečavanja plasmana bespravno posječenog drveta.

U narednom periodu, kroz zajedničko i interaktivno djelovanje nadležnih organa, a u cilju zaštite crnogorskih šuma, njihovog očuvanja i unapređenja i sprečavanja bilo kojeg vida bespravnih aktivnosti u šumarstvu, kroz striktno sprovođenje novih mjera očekujemo postizanje uspješnih rezultata, a svođenje zloupotreba u šumarstvu na minimum. Samo zajedničkim i istrajnim pristupom ovakvom problemu, uz snažnu podršku Vlade Crne Gore, Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede i drugih nadležnih organa uspjećemo da ovaj dugogodišnji problem stavimo pod kontrolu, a državni resurs zaštitimo od neodgovornih pojedinaca.

Novi set mjera Uprave za gazdovanje šumama i lovištima u cilju sprječavanja bespravnih aktivnosti u šumarstvu, možete preuzeti na linku: http://www.upravazasume.me/razni_fajlovi/1676555476.pdf

Provjerite slična mjesta

Heroj Dibrani: Plašio sam se da je kasno, dok nisam čuo bebin plač…

Adnan Dibrani, švedski poslanik, bio je dio posmatračke misije Parlamentarne Skupštine Savjeta Evrope koja je …