VDT donosi odluku o Raduloviću

Vrhovno državno tužilaštvo odlučiće u predmetu o izboru zamjenika direktora Aerodroma na kom je izabran Petar Radulović zbog sukoba nadležnosti Osnovnog i Specijalnog tužilaštva. Kako stoji u odluci postupajuće tužiteljke ODT-a Ivane Vuksanović u koju je “Dan” imao uvid, predmet je po formiranju proslijeđen VDT-u nakon što su dobili spise od Specijalnog državnog tužilaštva zbog sumnje o mogućem krivičnom djelu falsifikovanja isprava. Specijalni tužilac Miloš Šoškić utvrdio je iz prikupljenih dokaza da postoji osnov sumnje da je Darko Đondović kao odgovorno lice svojim potpisom i službenim pečatom preduzeća ovjerio potvrdu sa neistinitim sadržajem, a koju je Radulović upotrijebio prilikom konkursa.

Bivša zamjenica direktora Aerodroma Biljana Knežević podsjetila je da je prvobitnu prijavu za ovaj slučaj i uputila Vrhovnom državnom tužilaštvu pa je ono proslijedilo Specijalnom državnom tužilaštvu, ocjenjujući, da je ovaj slučaj u nadležnosti SDT-a. Potom je SDT proslijedio ODT-u, a oni opet VDT-u da odluči.

– Iskreno vjerujem da će ovoga puta SDT biti daleko efikasnije u rješavanju ovog slučaja, te privođenju pravdi vinovnika predmeta koji snažno narušava ugled države Crne Gore u međunarodnim institucijama vazdušnog saobraćaja, te da će SDT ovoga puta odgovornije i ažurnije pristupiti predmetu, koji ima i značajnu političku konotaciju, čime iziskuje i veliku odgovornost, od koje Specijalno državno tužilaštvo ne smije bježati – istakla je Knežević.

Provjerite slična mjesta

Heroj Dibrani: Plašio sam se da je kasno, dok nisam čuo bebin plač…

Adnan Dibrani, švedski poslanik, bio je dio posmatračke misije Parlamentarne Skupštine Savjeta Evrope koja je …