MUP tražio od DIK-a dokument o prebivalištu Spajića

Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP) zatražilo je od Državne izborne komisije (DIK) da mu dostavi odgovor koji su dobili iz Srbije, u vezi sa prebivalištem lidera pokreta Evropa sad Milojka Spajića, saznaju “Vijesti”.

Generalni direktor Direktorata za državljanstvo i strance u MUP-u Radovan popović kazao je sinoćć gostujući u emisiji na TV Vijesti da su prvi koraci MUP u narednom periodu da provjeri da li lider Pokreta Evropa sad (PES) Milojko Spajić ima državljanstvo Srbije.

U odgovoru MUP Srbije Republičkoj izbornoj komisiji (RIK) te zemlje, koji je dostavljen Državnoj izbornoj komisiji (DIK) u Crnoj Gori navodi se da Spajić ima prebivalište u Beogradu, dok jedan od čelnika Demokratskog fronta (DF) Andrija Mandić nema prebivalište u Srbiji.

Mandić je zvanično kandidat za predsjednika Crne Gore, dok je Spajićeva kandidatura najavljena.

Državna izborna komisija (DIK) nije na današnjoj sjednici donijela odluku o tome da dopis Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) Srbije, u kom se navodi da lider Pokreta Evropa sad (PES) i potencijalni predsjednički kandidat Milojko Spajić ima prebivalište u Beogradu, proslijedi crnogorskom MUP-u.

Provjerite slična mjesta

Milatović u Bijelom Polju: DIJASPORA NE ZASLUŽUJE DA JE TRETIRAJU KAO REZERVOAR GLASOVA

Protiv mene se vodi organizovana hajka, žele građane obmanuti kako se ja zalažem za oduzimanje …