Miloševići se posvađali u zatvoru: Mario prijetio Radu

Optuženi Mario Milošević prijetio je i vrijeđao Rada Miloševića iz pritvoreničke ćelije, dok je ovaj sa trojicom cimera šetao zatvorskim krugom, tvrde nezvanično sagovornici Vijesti.

Prema istim informacijama, bivši direktor Uprave prihoda i carina odgovorio je na prozivke, nakon čega su razmijenili teške riječi.

Policija je o tom slučaju obavijestila podgoričko Osnovno državno tužilaštvo, a iz Uprave za izvršenje krivičnih sankcija (UIKS) tvrde da je jedan od službenika obezbjeđenja “čuo povišene glasove”, ali ne i ko je i šta rekao.

”Odnosno, (čuo je) kratkotrajnu glasnu komunikaciju između nekog od pritvorenih lica koja su bila na šetnji sa nekim od pritvorenih lica koja su se nalazila u sobi. Zbog udaljenosti na kojoj se nalazio, službenik obezbjeđenja nije mogao jasno čuti riječi koje su pritvorenici međusobno razmijenili, što je i naveo u službenoj zabilješci sačinjenoj povodom ovog događaja. Povodom ovog događaja preduzete su i dodatne radnje radi potpunog utvrđivanja svih okolnosti. U tom cilju, uzeta su i izjašnjenja od pritvorenih lica koja su se nalazila na šetnji, kao i od pritvorenih lica iz sobe, u kojima su sva ova lica negirala da su tokom međusobne komunikacije izrečene bilo kakve prijetnje ili uvrede”, odgovorili su iz Uprave.

O prijetnjama Radu Miloševiću javnost je juče prvi obavijestio premijer i njegov partijski kolega Dritan Abazović – na novinarski zahtjev da prokomentariše to što je u ćeliji u kojoj boravi taj Nikšićanin pronađena marihuana, kazao je da to nije pitanje za njega.

”To nije pitanje za mene. Bio je državni funkcioner, ali nikad niko nije dobio mandat da radi nešto protivzakonito. Vidjećemo šta će biti u tom slučaju, meni je od početka tu sve sumnjivo. Kad je riječ o ovome što sam pročitao, imam samo komentar da on nije sam, tamo je više osoba… Nećete čuti da mu je prijetio ubica Mario Milošević”, rekao je predsjednik Vlade.

On je ustvrdio da napisi o Miloševiću nemaju veze sa njim, niti sa dešavanjima u Upravi za izvršenje krivičnih sankcija: “Gdje ima puno nepravilnosti, koje takođe pokušavamo sve da suzbijemo”.

Rukovodilac podgoričkog tužilaštva Duško Milanović, rekao je “Vijestima” da provjeravaju navode iz spuškog zatvora.

”Nakon izjave premijera formiran je predmet u kom će se provjeriti njegovi navodi, a u tom predmetu prikupiće se obavještenja od oba pritvorena lica”, rekao je “Vijestima” rukovodilac ODT Podgorica Duško Milanović.

Provjerite slična mjesta

Milatović u Bijelom Polju: DIJASPORA NE ZASLUŽUJE DA JE TRETIRAJU KAO REZERVOAR GLASOVA

Protiv mene se vodi organizovana hajka, žele građane obmanuti kako se ja zalažem za oduzimanje …