Fenomen zvani TikTok: Koja je tajna popularnosti ove aplikacije i koliko se na njoj može zaraditi

Nešto stariji korisnici društvenih mreža s nostalgijom se sjećaju MSN-a koji je početkom stoljeća bio daleko najpopularniji kanal za komuniciranje. Nedugo zatim, taj epitet je ponio Facebook, nakon toga Instagram, a sada je ta čast pripala TikToku.

Riječ je o aplikaciji koja je 2018. godine preuzela štafetu na multimedijalnom internet nebu i trenutno joj nema ravne među najpopularnijim aplikacijama svijeta.

Registracijom na TikTok korisnici dobivaju mogućnost kreiranja, dijeljenja te gledanja video sadržaja, iako za pregled videozapisa nije potrebna registracija.

Korisnici ove superpopularne aplikacije objavljuju snimke različitih tema poput muzike, plesa, kuhanja, sporta, kućnih ljubimaca i ostalo.

Najveću bazu čine pripadnici “generacije Z”, ali TikTok polako postaje sve popularniji i među starijim korisnicima, čime razbija dobne barijere kao niti jedna aplikacija prije nje.

O tome zašto je to tako, porazgovarali smo sa Tarikom Kapetanovićem, stručnjakom za komunikacije i digitalni marketing iz Sarajeva.

“Kada govorimo o TikToku moramo govoriti u brojkama. Primarno TikTok je aplikacija koja je do sada ima preko 3,5 milijardi downloada. Ovo je aplikacija koja konstantno drži pažnju njegovih korisnika. Svakoga dana ljudi provedu na TikToku dva i više sati što je mnogo više nego što provode na ostalim društvenim mrežama.

Klix

Provjerite slična mjesta

Heroj Dibrani: Plašio sam se da je kasno, dok nisam čuo bebin plač…

Adnan Dibrani, švedski poslanik, bio je dio posmatračke misije Parlamentarne Skupštine Savjeta Evrope koja je …