Duško Knežević: Vratio bih se u Crnu Goru da zadam završni udarac Milu Đukanoviću!

“Moj pravni tim je tražio da mi se garantuje bezbjednost u Crnoj Gori, da mogu slobodno da se krećem. Samo da se izvrši procjena bezbjednosti, da mogu slobodno da ulazim i izlazim iz Crne Gore. Ne pada mi na pamet da stojim u Crnoj Gori i da budem tamo zarobljen, jer želim da se krećem i radim, i da se uredno javljam na sudske procese. I da zadam završni udarac u rušenju režima Mila Đukanovića”, izjavio je Duško Knežević kao gost gost “Telemastera”, udarne informativne emisije Happy TV, odgovarajući na pitanje voditeljke – postoji li bar neka vjerovatnoća da se pojavi u Crnoj Gori i pod kojim uslovima bi to bilo moguće?

Neposredan povod za ovaj razgovor je odluka suda u Londonu da se predsjednik Atlas grupe Duško Knežević izruči Crnoj Gori, na šta je tim njegovih branilaca najavio žalbu s obzirom da ta odluka nije pravosnažna.

screenshot
• Kakav je odgovor na ovu odluku, pitamo direktno Duška Kneževića, koji nam se javlja iz Londona, rekla je voditeljka “Telemastera” u uvodu.

“Moram da priznam da je mene i moje advokate ova odluka iznenadila, posebno što se proces vodi jako dugo, već skoro četiri godine. I da poslije ukidanja Interpolovih potjernica, očekivali smo da će se istim pravcem to desiti. Međutim, tako je isto bilo i sa Interpolovim potjernicama, prvostepena odluka Interpola je bila negativna, a u drugom i trećem stepenu sve su odluke bile pozitivne po nas”.

Šta je problem u tome? Što ti procesi jako dugo traju ovdje u Engleskoj. Naši timovi su insistirali da se ja vratim u Crnu Goru još ranije, ali Crna Gora nije odgovarala na procjenu moje bezbjednosti i nisu mi pružili garancije da mogu da imam pravedno suđenje. Jer, još uvijek kriminalna grupa Mila Đukanovića je u policiji, u tajnoj službi, i u tužilaštvu i sudskim organima.

Tako da ne očekujem ništa u skorije vrijeme, da se može brzo desiti, ali zbog velike imovine i zbog arbitražnog postupka koji vodim protiv Crne Gore, ja imam veliki interes da se tamo vratim”.

Aplus.me

Provjerite slična mjesta

Heroj Dibrani: Plašio sam se da je kasno, dok nisam čuo bebin plač…

Adnan Dibrani, švedski poslanik, bio je dio posmatračke misije Parlamentarne Skupštine Savjeta Evrope koja je …