Joković: U opciji za predsjedničkog kandidata i Damjanović

Predsjednik Socijalističke narodne partije (SNP) Vladimir Joković kazao je da će ta stranka vrlo brzo donijeti odluku da li će predložiti svog kandidata, ili podržati drugog za predsjedničke izbore, zakazane za 19. mart. Joković ne isključuje mogućnost i da aktuelni ministar finansija Aleksandar Damjanović bude kandidat za predsjednika.

Naš stav se nije promijenio. Mi i dalje tvrdimo da bi bilo najbolje da su pobjednici od 30. avgusta 2020. godine imali jedinstvenog kandidata koji bi, izvjesno je, pobijedio u prvom krugu. Međutim, otišlo se tako kako se otišlo. Glas SNP-a se nije najbolje čuo, izašli su mnogi kandidati, tako da ćemo mi u SNP-u brzo zauzeti stav da li ćemo imati kandidata, ili ćemo nekog drugog podržati. Uglavnom, pred nama je vrlo brzo odluka – rekao je Joković za A plus TV.

Na pitanje koliko je realno da Aleksandar Damjanović bude kandidat za predsjednika, Joković je rekao da na tu temu nije govorio sa ministrom finansija.

Ako SNP i koalicioni partneri budu podržali, u opciji su i ministar finansija i drugi koji bi mogli postići dobar rezultat. Vidjećemo, u ovom trenutku ništa ekskluzivno ne mogu reći, osim da mi je žao što se nije došlo do dogovora o zajedničkom kandidatu i izvjesnu pobjedu u prvom krugu – kazao je Joković.

Provjerite slična mjesta

Policijski pretresi: Nađeni birački spiskovi, kopije ličnih karata, izborni materijal…

Policija je u više gradova sprovela akcije na otkrivanju i sprječavanju zloupotreba u susret predsjedničkim …