Fudbaler nakon 94 sata izvučen ispod ruševina, jeo cvijeće da preživi

Mladi fudbaler Gaziantepa, Adnan Muhammet Korkut, pronađen je živ ispod ruševina nakon 94 sata potrage, a mamino cvijeće mu je pomoglo da nekako izdrži glad.

Kako je priznao u izjavi za tamošnje medije, preživio je jedući cvijeće koje je njegova majka uzgajala u stanu petospratnice koja se srušila u Gaziantepu.

Bio sam među ruševinama u dnevnoj sobi. Bilo je hladno pa sam se pokrio dekom da se zagrijem. Noge su mi se smrzavale”, kazao je za turski “Hurriyet”, dodavši:
“Nisam znao gdje mi je telefon, a pronašao sam ga kada se aktivirao alarm. Onda sam alarm navio da zvoni na svakih 25 minuta da se ne bih uspavao. Očajnički sam čekao spasioce, a onda su se odjednom izvana začuli glasovi. Imamo malog psa, pa sam čuo njegov lavež. Do spasioca je došao njegov lavež, ali ne i moj glas, mene nisu čuli”, objašnjava Adnan, koji je morao jesti cvijeće kako bi ublažio glad.

Stomak mi je bio prazan. Jeo sam cvijeće koje je moja majka uzgajala da napunim stomak. Bio sam mnogo žedan. Pokušavao sam posljednji put da pustim glas… Onda sam uzeo štap i lupao o plafon, štap se slomio… Nisam mogao da progovorim, ali hvala Bogu, tada sam ugledao svjetlost iz rupe u daljini i ljude koji me dozivaju. Pitali su me da li mogu da dođem do tog izlaza, ali to je bilo nemoguće. Onda smo čekali pet sati da oslobode put i dopuzao sam do njih”, ispričao je.

Klix

Provjerite slična mjesta

Milatović u Bijelom Polju: DIJASPORA NE ZASLUŽUJE DA JE TRETIRAJU KAO REZERVOAR GLASOVA

Protiv mene se vodi organizovana hajka, žele građane obmanuti kako se ja zalažem za oduzimanje …