Zakon o oduzimanju imovine ide na doradu, zasad nema podršku Skupštine

Odbor za politički sistem, pravosuđe i uprave se na današnjoj sjednici nije izjasnio na Predlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o oduzimanju imovine stečene kriminalnom djelatnošću.

Na konsultativnom saslušanju koje je trajalo preko šest sati predstavnici tužilaštva, sudova i nevladinog sektora, te pravni eksperti, kao i poslanici iznijeli su niz primjedbi na predložene odredbe.

Skupština je na plenumu o ovom predlogu trebala da raspravlja sjutra, a dogovor sa Odbora, koji je prihvatljiv i ministru pravde Marku Kovaču, je da se dnevni red sa tom tačkom utvrdi, nakon čega će biti data pauza, kako bi se tekst zakona unaprijedio.

Zaključak Odbora je da se formira radna grupa koju će činiti predstavnici svih poslaničkih klubova i koja će u dogovoru sa Ministarstvom pravde i zainteresovanim institucijama analizirati zakon i raditi na njegovom poboljšanju.

Ministar pravde Marko Kovač kazao je da sjutra, kada poslanici trebaju da se izjasne na Predlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o oduzimanju imovine stečene kriminalnom djelatnošću, nije “sudnji dan”, već da je resor na čijem je čelu spremno i raspoloženo da sasluša sve konstruktivne primjedbe i sugestije kako bi se tekst poboljšao.

“Nije mi ego toliki da ne priznam da ne postoji neko bolje rješenje, ali mi ga dajte. Ja sam čuo danas kritike, ali nisam čuo rješenja”, rekao je Kovač.

Vijesti

Provjerite slična mjesta

Policijski pretresi: Nađeni birački spiskovi, kopije ličnih karata, izborni materijal…

Policija je u više gradova sprovela akcije na otkrivanju i sprječavanju zloupotreba u susret predsjedničkim …