Ivan Vuković kandidat DPS-a na predsjedničkim izborima?

Predsjednik Crne Gore i Demokratske partije socijalista (DPS) Milo Đukanović zasad navodno ne pokazuje zainteresovanost da se ponovo kandiduje za šefa države, već stranačkom vođstvu poručuje da bi to mogao da bude neko mlađi, navodeći ime potpredsjednika DPS-a Ivana Vukovića – saznaju “Vijesti”.

Đukanović je, prema nezvaničnim informacijama lista, prije tri dana u Podgorici održao neformalni sastanak s dijelom partijskog rukovodstva, na kom je, između ostalog, rekao da mladi lideri treba da preuzmu odgovornost u susret predsjedničkim izborima, i u tom kontekstu pominjao Vukovića kao potencijalnog kandidata.

Izvor “Vijesti” sa sastanka tvrdi da je Đukanović stranačkim kolegama saopštio da predsjednički izbori zakazani za 19. mart nisu sudbonosni, već da DPS treba da se pripema za državne izbore, nakon kojih će, kako je navodno kazao, ta partija s građanskim snagama biti dio buduće vlasti, čiji nosioci treba da budu mladi lideri DPS-a.

Đukanović je mnogo puta u političkoj karijeri govorio o “sudbonosnim izborima”, koji navodno treba da definišu budućnost Crne Gore.

Prema tvrdnjama izvora, on je na sastanku istakao da se DPS mora potruditi da ostvari što bolji rezultat na predsjedničkim izborima, jer su oni priprema za parlamentarne.

Vijesti

Provjerite slična mjesta

Heroj Dibrani: Plašio sam se da je kasno, dok nisam čuo bebin plač…

Adnan Dibrani, švedski poslanik, bio je dio posmatračke misije Parlamentarne Skupštine Savjeta Evrope koja je …