Čuda se dešavaju u Turskoj, djeca ispod ruševina spašena nakon više od 90 sati

Spašavanje nekoliko preživjelih iz ruševina zgrada u Turskoj podiglo je raspoloženje umornih ekipa za potragu u petak, četiri dana nakon što je veliki zemljotres pogodio ovu zemlju i susjednu Siriju, usmrtivši najmanje 20.000 ljudi.

Prije zore u Gaziantepu, u blizini epicentra potresa, spasioci su izvukli Adnana Muhammeda Korkuta iz podruma u kojem je bio zarobljen od potresa. 17-godišnjak se smiješio na gomilu prijatelja i rodbine koji su skandirali “Adnan”, “Adnan”, pljeskali i plakali suze radosnice dok su ga iznosili i stavljali na nosila.

“Hvala Bogu da ste stigli”, rekao je grleći svoju majku i druge koji su se sagnuli da ga poljube i zagrle dok su ga ukrcavali u vozilo hitne pomoći. “Hvala svima.”

Zarobljen 94 sata, ali ne i slomljen, tinejdžer je rekao da je bio prisiljen piti vlastiti urin kako bi utažio žeđ.

“Tako sam mogao preživjeti”, rekao je.

“Imam sina poput tebe”, rekao mu je spasilac, identificiran samo kao Yasemin, nakon što ga je zagrlio. “Kunem ti se, nisam spavao četiri dana. Kunem se da nisam spavao, pokušavao sam te izvući.”

U Samandagu je iz ruševina zgrade spašeno nekoliko ljudi uključujući desetogodišnjeg dječaka koji je spašen sa majkon nakon 90 sati. Također u Hatayu, sedmogodišnja djevojčica po imenu Asya Donmez spašena je nakon 95 sati i prevezena u bolnicu.

Provjerite slična mjesta

Policijski pretresi: Nađeni birački spiskovi, kopije ličnih karata, izborni materijal…

Policija je u više gradova sprovela akcije na otkrivanju i sprječavanju zloupotreba u susret predsjedničkim …