Novović ušao u Glavni grad

Specijalno policijsko odjeljenje (SPO) uzelo je kompletnu dokumentaciju Centralnog informacionog sistema (CIS) Glavnog grada, zbog mogućih malverzacija tokom saradnje te gradske službe sa pojedinim privrednim društvima.

To su “Vijestima” potvrdili i iz Službe za odnose s javnošću Glavnog grada, poručujući da očekuju da nadležni utvrde sve činjenice vezane za taj slučaj.

Prema nezvaničnim informacijama “Vijesti”, policijske inspektore SPO posebno interesuju ugovori sklapani sa dvije privatne IT firme iz Podgorice – “Studio Lasso” i “Biznis insajder”.

Slučaj se radi po nalogu Specijalnog državnog tužilaštva (SDT), na čijem je čelu Vladimir Novović.

”Tokom izviđaja inspektori će provjeriti da li je regularno tekla tenderska procedura i da li je posao odrađivan kako je to prikazano u finansijskim izvještajima”, saopštio je izvor “Vijesti”.

Isti sagovornik tvrdi da su u toku dosadašnjeg izviđaja uzete izjave od direktora CIS-a Džemala Lekića i rukovodstva tog dijela sistema Glavnog grada.

Oni su u dosadašnjem dijelu izviđaja saslušani u svojstvu građana.

”Specijalno policijsko odjeljenje obratilo se Centru za informacioni sistem sa zahtjevom kojim se traži dostava kompletne dokumentacije, a u odnosu na pojedina privredna društva sa kojima je Centar za informacioni sistem ostvarivao saradnju u prethodnom periodu. Postupajući po navedenom zahtjevu, Centar za informacioni sistem je dostavio traženu dokumentaciju.

Nakon što je dostavljena dokumentacija, zapošljeni iz Centra za informacioni sistem su nas informisali da su dali izjave u cilju pojašnjenja saradnje sa privrednim društvima koja su predmet interesovanja. Imamo informaciju da je saslušan i nekadašnji direktor Džemal Lekić”, odgovoreno je “Vijestima” iz PG Biroa.

Oni su dodali da su ugovori koje zaključuju službe i organi Glavnog grada javno dostupni, sa svim podacima i vrijednostima ugovorenih nabavki.

”Nemamo saznanja o tome da su bilo koje privatne firme naplaćivale IT usluge koje nijesu izvršene. Očekujemo da će nadležni organi utvrditi sve činjenice i okolnosti u vezi sa predmetom Vašeg upita”, poručili su iz službe za odnose s javnošću Podgorice.

Provjerite slična mjesta

Policijski pretresi: Nađeni birački spiskovi, kopije ličnih karata, izborni materijal…

Policija je u više gradova sprovela akcije na otkrivanju i sprječavanju zloupotreba u susret predsjedničkim …