Morsko dobro preuzima posao, trajekte će iznajmiti

Neće doći do prekida saobraćaja. Ako bude malo gužve, bolje sad da se riješi, da država i građani imaju koristi od ovoga. Država od prihoda, građani od cijene i da nam se više ne dešava da vatrogasci plaćaju prevoz kad idu da gase požare, istakao je Rađenović

Vlada bi na današnjoj sjednici trebalo da stavi van snage zaključak kojim je Pomorskom saobraćaju omogućeno da nakon 2019. godine obavlja prevoz trajektom na relaciji Kamenari – Lepetane. To je i prošle sedmice najavio premijer Dritan Abazović, a u utorak je imao sastanak sa predstavnicima opština, JP Morsko dobro, Barske plovidbe, MKI i Uprave pomorske sigurnosti. Na vladinoj Komisiji za ekonomsku politiku, prema našim informacijama, nije se raspravljalo o stavljanju van snage ovog zaključka.

“Dan” je pokušao da sazna kako država planira da preuzme posao od Pomorskog saobraćaja, čiji su vlasnici Dušan i Dejan Ban i Željko Mihailović. Prema našim informacijama, kada Vlada stavi van snage zaključak, treba da odredi firmu koja će preuzeti posao prevoza trajektom i to će najvjerovatnije biti Morsko dobro. Nakon toga Morsko dobro će u najbržem mogućem roku da nabavi trajekte, koje će iznajmiti određeni period i sa kojima će obavljati prevoz putnika. U međuvremenu Uprava za pomorski saobraćaj treba da ucrta trajektnu liniju Kamenari – Lepetane, da postoji u papirima, kako bi za nju mogli da raspišu koncesiju. Cilj svih aktivnosti je da država upravlja ovom linijom, jer je do sada dobijala mrvice od Pomorskog saobraćaja. Ta firma je plaćala zakup pristaništa i privezišta i dio akvatorijuma, dok za korišćenje akvatorijuma na dijelu od Kamenara do Lepetana nije plaćala. Morskom dobru su plaćali četiri odsto od prihoda od prodaje karata, odnosno oko 180 hiljada eura. Ta firma je poslednjih godina redovno imala oko dva miliona eura profita.

Dan

Provjerite slična mjesta

Heroj Dibrani: Plašio sam se da je kasno, dok nisam čuo bebin plač…

Adnan Dibrani, švedski poslanik, bio je dio posmatračke misije Parlamentarne Skupštine Savjeta Evrope koja je …