Braća Ban parkiraće trajekte, ako Vlada preuzme liniju

Nakon najave iz Vlade da će preuzeti upravljanje linijom Kamenari-Lepetane, otvara se pitanje kada i kako će saobraćaj biti organizovan, jer država u vlasništvu nema trajekte. Dosadašnji vlasnik, kompanija Pomorski saobraćaj, ne oglašava se do zvanične odluke Vlade o oduzimanju upravljanja, a kako TVCG saznaje, u tom slučaju će parkirati trajekte.

Država poslije 20 godina preuzima trajektnu liniju Kamenari-Lepetane, saopšteno je iz Vlade.

Kako su naveli, time će stati na kraj arčenju državne imovine, ali nije poznato kada će i čime organizovati trajektni prevoz.

Iz Pomorskog saobraćaja, kompanije koja je do sada upravljala trajektnom linijom, nijesu željeli da se oglašavaju, dok Vlada ne donese zvaničnu odluku.

Međutim, kako TVCG saznaje, ako im se ukine pravo na organizovanje saobraćaja, parkiraće trajekte.

Sve ovo za građane Herceg Novog nije razlog za brigu:

Volio bih da to ide tokom da država ima koristi, pa onda privatnik, da ne ide u jedan džep.
Vidim da će biti niže cijene trajekta u nekom narednom periodu i da ćemo svi ići ili na kraju krajeva neki tunel bi bio najidealniji.
Koristim često trajekt i sigurno da treba građanima Herceg Novog. Nadam se da će to da se sredi i da ćemo imati mogućnost prelaza kao do sada.
Država koliko ja znam nema prevozna sredstva, nema trajekte. Ako uzme, oni bi morali da obezbijede. Da li mogu obezbijediti za dan, dva, pet, deset ili mjesec to je sad pitanje.
A pitanje koje se, ne danima, već godinama, postavlja je da li bi problem riješila gradnja mosta Verige.

“Izgradnja tog mosta ne bi mogla da isključi apsolutno neku trajektnu liniju, koja treba da poveže dva mala mjesta, kao što su Kamenari-Lepetani ili čak trajekt u neke turističke svrhe”, ocijenio je profesor Građevinskog fakulteta Mladen Ulićević.

Most je, kaže, neodvojivi dio Jadransko-jonske saobraćajnice, ali njegova gradnja traži i vrijeme i novac.

“Poznato je da takav tip mosta može da košta oko 4.000 eura po kvadratu, pa bi njegovu cijenu u ovom trenutku mogli da procijenimo između 80 i 90 miliona eura. Govorimo samo o mostu, bez pristupnih saobraćajnica”, dodao je Ulićević.

Ulićević kaže da bi se most mogao izgraditi za tri do četiri godine i bolje je rješenje od u anketi pomenutog tunela.

RTCG

Provjerite slična mjesta

Milatović u Bijelom Polju: DIJASPORA NE ZASLUŽUJE DA JE TRETIRAJU KAO REZERVOAR GLASOVA

Protiv mene se vodi organizovana hajka, žele građane obmanuti kako se ja zalažem za oduzimanje …