Krivična prijava protiv policajca Ljekočevića i tri osobe zbog sumnje da su se bavili trgovinom droge

Danas je od strane Uprave policije podnijeta krivična prijava Višem državnom tužilaštvu u Podgorici protiv službenika Uprave policije Dalibora Ljekočevića, kao i lica D.K., D.Lj. i S.S., zbog krivičnog djela neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga iz člana 300 Krivičnog zakonika Crne Gore.

Kako je saopšteno iz Višeg državnog tužilaštva, podnošenju krivične prijave prethodilo je sprovođenje većeg broja mjera i radnji od strane Višeg državnog tužilaštva u Podgorici u saradnji sa Upravom policije.

-U ovom tužilaštvu navedena lica će biti saslušana u svojstvu osumnjičenih, a nakon toga će se preduzeti i druge mjere i radnje propisane zakonom- saopštili su.

Podsjećamo, Ljekočević, koji je službenik CB Podgorica, je uhapšen jutros po nalogu Višeg državnog tužilaštva zbog osnovane sumnje da je počinio krivično djelo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.

Protiv njega je Osnovno državno tužilaštvo u Podgorici podnijelo u junu prošle godine optužni prijedlog zbog sumnje da je počinio krivično djelo iznuđivanje iskaza.

ODT Podgorica Ljekočevića sumnjiči da je ovo djelo izvršio na štetu Benjamina Mugoše kako bi ga natjerao da prizna učešće u bombaškom napadu na lokal Grand i kuću policijskog funkcionera Duška Golubovića.

Pobjeda

Provjerite slična mjesta

Policijski pretresi: Nađeni birački spiskovi, kopije ličnih karata, izborni materijal…

Policija je u više gradova sprovela akcije na otkrivanju i sprječavanju zloupotreba u susret predsjedničkim …