Radulović najavio “Splendid na planini”: Zbog avio linija gubimo milione

Ova godina, što se tiče najava turista, obećava i ako se ne desi neki od globalnih ili unutrašnjih potresa imaćemo dobru sezonu. Međutim, kako je Pobjedi kazao predsjednik Crnogorskog turističkog udruženja i suvlasnik hotelske kompanije Montenegro stars Žarko Radulović imali bismo ih i više da imamo dovoljno avio-linija.

Zbog nedostatka avio-linija gubimo milione i potrebno je, kako naglašava, da država ispravi greške prethodnika – da ojača Er Montenegro ili da privuče neku privatnu avio-kompaniju.

Sve bi to bilo još bolje da imamo nacionalnu avio-kompaniju. Zapravo, zvanično je imamo, ali ne i suštinski. Da razjasnimo – niko nema ništa protiv Er Montenegra, naprotiv, želimo da uspije – valjda je jasno da je njihov uspjeh naš uspjeh jer mi smo to iskusili odlično sa Montenegro erlajnzom i odlično znamo koliko privredi znači jaka avio-kompanija. Imali smo sezonu od 250 do 260 dana, a sada smo pali na 140-150, dakle 10 i više dana smo izgubili, a to je više od tri mjeseca efektivne sezone – poručuje Radulović.

Kako ističe ,,taj ko je ukidanjem Montenegro erlajnza, ukinuo 500 ili 600 hiljada putnika koliko ih je doveo u posljednjoj godini prije korone – napravio je nemjerljivu štetu“.

Da se to više ne bi ponavljalo, taj primjer uvijek treba da imamo na umu kao opomenu koliko je lako nešto srušiti, a koliko teško nešto stvoriti. I da isključimo političke kalkulacije u biznisu. Iznad svega da odgovorno upravljanje novcem građana nije politički hir već obaveza da se građanima polažu računi, a moraće da ih polože naročito za ovaj period kad smo duboko potonuli – poručuje Radulović koji u intervjuu za Pobjedu priča o rješavanju problema sive zone, aerodroma, ali i o nestabilnoj političkoj situaciji koja ugrožava investicije.

POBJEDA: U kojoj fazi izgradnje je hotel ,,Montis“, koga zovu ,,Splendid na planini“, kojim će upravljati Vaša kompanija?

RADULOVIĆ: Hotel ,,Montis“ je izgrađen nekih 65 odsto i gradi se planiranom dinamikom. Riječ je o dobro osmišljenom projektu i siguran sam da će taj hotel u tehnološkom smislu biti savršen, funkcionalno zaokružen. Da li će biti ,,Splendid“ na sjeveru? Hoće sigurno.

Sve što smo ovdje u prethodnih 15 godina postavili, razvili i usavršili kao najbolje prakse – primjenićemo. Velika je to obaveza, još veći izazov, ali i veliko zadovoljstvo u isto vrijeme. Cilj nam je da i na sjeveru postavljamo nove standarde i inoviramo poslovnu praksu, kao što smo to pionirski krenuli i ovdje i redefinisali tadašnje standarde poslovanja. To me najviše raduje, kao i činjenica da ćemo nekim novim investitorima poslati signal, da je startna pozicija visoko postavljena i da moraju da krenu najmanje tamo gdje smo mi došli, a nadam se i više od nas. To u konačnici može samo rezultirati boljom hotelskom i turističkom ponudom, jačom konkurencijom i jačanjem ukupnog imidža destinacije.

Provjerite slična mjesta

Reagovanje dr Irene Radović povodom izjave sudije Mladena Grdinića: On je novi Jovanić

Sudija Mladen Grdinić, reagujući na novinski tekst „Mediji ga povezivali s Medenicom..“ pomenuo je i …