Glavni odbor PES-a: Spajić kandidat za predsjednika, Spajić: Nemam prebivalište u Srbiji

Glavni odbor Pokreta Evropa sad!, na trećoj sjednici, jednoglasno je usvojio predlog Predsjedništva Evrope sad! da na predstojećim predsjedničkim izborima kandiduje lidera Pokreta Milojka Spajića.

Osim odluke o predsjedničkom kandidatu, Glavni odbor PES-a pozdravio je politički dogovor parlamentarnih subjekata o imenovanju sudija Ustavnog suda.

GO PES-a je utvrdio da se, rješenjem institucionalne krize, stvaraju uslovi za raspisivanje vanrednih parlamentarnih izbora, te onemogućava zloupotreba u izbornom procesu za predsjednika Crne Gore.

Predsjednik pokreta Evropa sad Milojko Spajić rekao je da nema prebivalište u Srbiji. To je naglasio na konferenciji za novinare. Glavni odbor Evrope sad potvrdio je jednoglasno da Spajić bude kandidat za predsjednika države na izborima 19. marta.

Crna Gora 2030. to je vizija evropske, moderne, građanske, ujedinjene Crne Gore. Prvi korak na tom putu je bio program Evropa sad koji smo sproveli uspješno prošle godine, drugi korak je trebao da bude Evropa sad dva koji je trebao već da se sprovede, međutim zbog okolnosti koje znate nismo ga spreveli. Upravo će to biti sledeći korak Crne Gore 2030”, kazao je Spajić.

Istakao je da će kao predsjednik voditi računa o dugoročnom i ekonomskom razvoju naše države.

“Šta to znači? To znači da nećemo zavisiti od jedne, dvije ili više vlada, imaćemo pet godina mandata da bar dva mandatara-premijera pitamo i provjerimo da li dijele istu viziju Crne Gore 2030. kao moderne razvijene države broj jedan, a broj dva da li znaju tu viziju da sprovedu”, istakao je Spajić.

Provjerite slična mjesta

Heroj Dibrani: Plašio sam se da je kasno, dok nisam čuo bebin plač…

Adnan Dibrani, švedski poslanik, bio je dio posmatračke misije Parlamentarne Skupštine Savjeta Evrope koja je …